Datum: 06/11/2014 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Parken Kopenhagen
Club walst over Kopenhagen en neemt optie op Europese winter
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Club walst over Kopenhagen en neemt optie op Europese winter
Foto: © Photonews

Club Brugge had vanavond totaal geen tegenstander aan FC Kopenhagen. Lior Refaelov besliste de partij al voor de koffie met een loepzuivere hattrick. Uiteindelijk zorgde Ruud Vormer voor de zware, maar oververdiende 4-0-overwinning.

Cédric De Volder en Manuel Gonzalez in Kopenhagen

Club Brugge kon vanavond een optie nemen op een Europese winter in het Parken Stadion van FC Kopenhagen. Michel Preud’homme kreeg vanmiddag echter nog af te rekenen met slecht nieuws: Laurens De Bock bleef met buikgriep achter in het spelershotel. Davy De fauw, ook in de heenwedstrijd al in de basiself, was zijn vervanger. Leuk extraatje: Club kon in Denemarken rekenen op de steun van exact 861 fans.

Lior Refaelov maal drie

De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen voor blauw-zwart. De West-Vlamingen maakten op Olympia al kennis met het Deense beton, maar vonden al na amper zeven minuten een zwak puntje. Felipe Gedoz kreeg veel te veel tijd en koos voor de voeten van Lior Refaelov. De Israëliër bracht de voorbije dagen dan wel vooral op het kleinste kamertje door, maar verschalkte de thuisdoelman met een overhoekse schuiver, 0-1.

Club Brugge was simpelweg baas in Kopenhagen. Victor Vazquez had een formidabele controle in huis, maar werd door het doelhout van een wereldgoal gehouden. Al liep er nog steeds ene Refaelov rond bij blauw-zwart. De Israëlische international tekende voor een loepzuivere hattrick door Stephan Andersen eerst een tweede keer te verschalken met een kanonskogel in het dak van het doel. Vervolgens was het iets subtieler met buitenkantje rechts, 0-3.

Club op cruise control

De tweede helft had – en dat kon je eigenlijk voorspellen – een pak minder om het lijf. FC Kopenhagen had een extra suikerklontje in de koffie gegooid en begon vol overgave, maar na een kwartiertje ging het Deense stormpje liggen en was het vooral kou lijden in de Deense hoofdstad. Nicolas Castillo kon zich op het uur toch doorzetten en reikte Ruud Vormer de 0-4 op een gouden schoteltje aan. Het was ook meteen het eerste doelpunt van de Rotterdammer in blauw-zwarte loondienst.

Michel Preud’homme had er ondertussen voor gekozen om Tom De Sutter, Felipe Gedoz en Victor Vazquez extra rust te gunnen. “We kunnen het ons niet verloorloven om op onze lauweren te rusten”, waren eerder dan wel de woorden van de Luikenaar, maar met het drukke programma in het achterhoofd waren de wissels geen overbodige luxe. Al werden de West-Vlamingen allesbehalve verzwakt door de wissels.

Op weg naar Europese winter

De fans van Club Brugge maken zich alvast op voor een tripje naar Turijn, maar zullen ook in 2015 een uitje kunnen maken. We kunnen het ons niet voorstellen dat blauw-zwart de kwalificatie nog zal mislopen. Bovendien is Club Brugge na vanavond ook leider in groep B. Torino FC ging namelijk verrassend onderuit op het besneeuwde terrein van HJK. Club reist vanavond nog met een bonus van één punt op de Italianen terug naar België. 

Opstellingen

FC København FC København

  Speler G Beoordeel
Andersen Stephan 90' -
Høgli Tom 90' -
Jorgensen Nicolai 34' -
Antonsson Mikael 90' -
Bengtsson Pierre 62' -
Kacaniklic Alexander 90' -
Claudemir Domingues de Souza 90' -
Amartey Daniel   45' -
Gislason Rurik 90' -
Jorgensen Mathias Jattah-Njie   90' -
De Ridder Steve   90' -
  Bank G Beoordeel
Awankwaa Danny Kwasi 56' -
Delaney Thomas   45' -
Toutouh Youssef 28' -
Lindbjerg Lasse -  
Olsen Brandur -  
Wiland Johan -  
de Souza Claudemir Domingues -  

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Ryan Mathew 90' 7
Meunier Thomas A   90' 7
Mechele Brandon 90' 7
Duarte Óscar 90' 7
De fauw Davy 90' 6
Simons Timmy 90' 7
Vormer Ruud 90' 7
Vazquez Victor 65' 6
De Sutter Tom A 45' 6
Refaelov Lior ⚽ ⚽ ⚽ 90' 10
  Bank G Beoordeel
Castillo Nicolás A 45' 6
Menegazzo Fernando 25' 5
Sobota Waldemar 13' 5
Izquierdo Mena José Heriberto -  
Bolingoli Mbombo Boli -  
Dioudis Sokratis -  
Silva Gajardo Francisco Andrés -  
Herbeleef FC København - Club Brugge