Maes: "We gaan niet blind ten aanval trekken"

Maes: "We gaan niet blind ten aanval trekken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren moet vanavond winnen van Trabzonspor in eigen huis om de kansen op kwalificatie ietwat realistisch te houden. Peter Maes heeft er vertrouwen in dat zijn team de Turken kan kloppen.

Sander De Graeve in Lokeren

Maes wil absoluut winnen in eigen huis. "We hebben nu drie matchen gehad. Onze thuiswedstrijd hebben we gewonnen. Het werd snel duidelijk dat die thuiswedstrijden voor een ploeg als Lokeren heel belangrijk zijn. Nu tegen Trabzonspor en in de volgende match tegen Warschau moeten we resultaten halen.”

Toch zal hij niet enkel aan aanvallen denken. “We gaan niet blind en ten koste van alles dat resultaat proberen forceren. Dat zit niet in ons spel. We hebben genoeg kwaliteit om het op onze manier van uit een goeie organisatie te doen.”

Patosi heeft van nature een goeie conditie

Efficiëntie is het sleutelwoord bij Maes. “We hebben in de match tussen Anderlecht en Arsenal gezien hoe vaak je kan scoren. Je moet wel scherp zijn op die beslissende momenten. In de Belgische competitie hebben we al heel vaak punten laten liggen. We moeten meer doen met de ruimte die we krijgen. We gaan alleszins vooruit denken om die winst te bewerkstelligen.”

En hoe zit het met Ayanda Patosi? Nu Vanaken geschorst is, zullen de ideeën van de vinnige Zuid-Afrikaan moeten komen, maar de Zuid-Afrikaan mist nog wedstrijdritme. "Patosi heeft van nature een goeie basisconditie, dat is geen probleem. Hij heeft vooral honger en goesting om zich te bewijzen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties