Datum: 06/11/2014 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla overklast Standard en dient Vukomanovic eerste verlies toe
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Sevilla overklast Standard en dient Vukomanovic eerste verlies toe
Foto: © photonews

Standard heeft in zijn vierde EL-duel niet voor een stunt kunnen zorgen. Op het veld van titelverdediger Sevilla liepen de Rouches tegen een eerste nederlaag aan onder de nieuwe T1 Ivan Vukomanovic. De 3-1-score was, over de hele wedstrijd bekeken, verre van overdreven.

Standard trad met een meer behouden opstelling aan in vergelijking met de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen. Bia en Lumanza verdwenen uit de ploeg. Trebel en de meer defensieve Andrade waren hun vervangers. Voorin mocht Louis zich uitleven, terwijl De Camargo iets verder terugzakte.

Coach van de thuisploeg Unai Emery bracht in tegenstelling tot twee weken terug geen veredeld B-elftal aan de aftrap. De oefenmeester wilde koste wat het kost de kwalificatie vanavond al bewerkstelligen en stuurde zijn sterkste ploeg tussen de lijnen.

Dat Sevilla een kwaliteitsinjectie onderging, bleek tijdens het eerste kwart van de partij. De nummer 5 uit La Liga tikte Standard helemaal tureluurs. Thuram had aanvankelijk nog twee superparades in huis, maar bij de derde goede mogelijkheid was de goalie toch geklopt. Gameiro reageerde op een voorzet het snelst en vloerde de Fransman.

Mpoku wie anders

Met de voorsprong ging ook de druk van de withemden liggen. De Luikenaars mochten een eerste keer de middellijn oversteken en bijna met resultaat. De Camargo kon een hoekschop van Louis net niet in doel deviëren. De goal volgde even later toch. Mpoku, weer hij, verschalkte Beto met de nodige meeval vanop vrije trap. Reyes deed het leer in doel afwijken, de Rouches op een diefje langszij.

De gelijkmaker betekende het sein voor de Andalusiërs om het gaspedaal een tweede keer vol in te duwen. Na een geweldige tiki-taka-aanval door de centrale as, werd eindstation Reyes bereikt. De ongelukkige man van zonet maakte zijn foutje goed door deze fraaie combinatie om te toveren in 2-1. Een ruststand waar de bezoekers niet bij mochten mopperen.

Spelbeeld ongewijzigd

De krachtsverhoudingen werden in de eerste minuten van het tweede bedrijf bevestigd. Sevilla trok ook na de kampwissel naar voren, met de 3-1 ei zo na tot gevolg. De kleine Suarez kopte verrassend op de lat. Aanvoerder Reyes moest even later geblesseerd naar de kant, maar ook zonder hem bleven zijn medemaats de wedstrijd domineren.

Bacca (ex-Club) kwam nog in de ploeg en toonde zich meteen gevaarlijk. Aan de overzijde liet die andere invaller, Watt, zich enkele schaarse keren opmerken. De Spanjaarden etaleerden vanavond ruim het klasseverschil, maar de score verder uitdiepen lukte pas in de slotminuten via sluipschutter Bacca.

De Sevillistas verstevigen door deze zege hun koppositie in de groep en tellen nu 8 punten. Feyenoord, dat van Rijeka won (2-0), klimt naar de tweede stek met zes punten. Standard blijft steken op plaats drie met vier eenheden. Op donderdag 27 november trekt Standard naar Kroatië.

Opstellingen

Sevilla Sevilla

  Speler G Beoordeel
Bastos Pimparel António Alberto 45' -
Trémoulinas Benoît 90' -
Krychowiak Grzegorz 90' -
Diogo Figueiras A 90' -
Carriço Daniel   90' -
Gameiro Kevin 90' -
Reyes Jose Antonio 57' -
Suárez Fernández Denís   90' -
Deulofeu Lázaro Gerard 71' -
Pareja Nicolas 90' -
M'Bia Stéphane A   90' -
  Bank G Beoordeel
Rico González Sergio 45' -
Vitolo 33' -
Bacca Carlos 19' -
Navarro Corbacho Fernando -  
Banega Éver Maximiliano David -  
Aspas Juncal Iago -  
Coke -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
De Camargo Igor 90' -
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Mpoku Paul José 90' -
Enoh Eyong   90' -
Ciman Laurent   90' -
Milec Martin 90' -
Trebel Adrien   82' -
Van Damme Jelle 63' -
Andrade Darwin 90' -
Arslanagic Dino   90' -
Louis Jeff 67' -
  Bank G Beoordeel
Mujangi Bia Geoffrey 27' -
Watt Anthony 23' -
Lumanza-Lembi Tortol 8'  
De Sart Julien -  
Ono Yuji -  
Kawashima Eiji -  
Faty Ricardo -  
Herbeleef Sevilla - Standard

Vooraf