Turkse naam? Geen ticket bij fans Lokeren

Turkse naam? Geen ticket bij fans Lokeren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren speelt vanavond in de Europa League tegen Trabzonspor. Wie nog nooit tickets kocht bij Lokeren en dat nu voor het eerst wél probeerde te doen met een Turkse naam, kon niet beschikken over tickets. Racisme of een veiligheidsoverweging? Daarover gaat nu het debat.

Er valt iets over te zeggen: de 1200 tickets van het uitvak voor de match tegen Trabzonspor waren meteen uitverkocht. Dus lijkt het logisch dat een aantal Turkse fans met een Belgisch paspoort proberen binnen te raken in de thuisvakken.

Omdat de fans van Trabzonspor bekend staan als fanatiek, zou dat een veiligheidsprobleem met zich kunnen meebrengen. En dus mogen fans met een Turks klinkende naam geen tickets kopen, als ze niet eerder tickets kochten voor een match van Lokeren. 

"Lokeren-fans van Turkse origine met een abonnement of die recent een Lokeren-match bijwoonden, kregen ook een ticket. Hen beschouwen we als echte Lokeren-fans", aldus de Lokerse korpschef Patrick Trienpont in Het Nieuwsblad.

Neigt naar indirecte discriminatie

Sommige voetballiefhebbers vinden dat echter onvoldoende. Zij hadden voor het eerst willen kijken, omdat het tegen een Turkse ploeg is en voelen zich dan ook gediscrimineerd. Zij stapten naar het Centrum voor Gelijke Kansen.

Daar reageert men begripvol voor de mensen die klacht indienden: "Het neigt naar indirecte discriminatie als iemand een ticket wordt geweigerd puur op basis van een Turks klinkende naam op een Belgisch paspoort."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties