Luis Enrique heeft plan klaar om Ibrahimovic af te stoppen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Luis Enrique heeft plan klaar om Ibrahimovic af te stoppen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond strijden Barcelona en Paris Saint Germain voor de eerste plaats in groep F van de Champions League. Luis Enrique haalde in de gebruikelijke persconferentie de loftrompet boven voor Zlatan Ibrahimovic, maar gelooft dat zijn verdediging als een blok hem uit de wedstrijd kan houden.

  • Barcelona en PSG maken onder elkaar uit wie groep F zal winnen
  • Wederoptreden in Champions League van ‘extreem gevaarlijke’ Ibrahimovic
  • Luis Enrique zal er alles aan doen om de Zweed af te stoppen

Belangrijk duel

Zlatan Ibrahimovic is terug speelklaar, en dat beseft Barcelona-coach Luis Enrique maar al te goed. Hij gaf toe dat de spits ‘extreem gevaarlijk’ kan zijn. Barcelona en PSG vechten onder elkaar uit wie eerste zal eindigen in de groep.

Hoewel beide ploegen reeds geplaatst zijn, mag er toch vuurwerk verwacht worden in Camp Nou. De eerste plaats zou namelijk kunnen betekenen dat een moeilijke tegenstander wordt ontweken in de volgende ronde.

De nederlaag in de heenwedstrijd

De eerste wedstrijd tussen de twee grootmachten werd door PSG gewonnen met 3-2, in eigen huis. Dat was nog zonder een geblesseerde Zlatan Ibrahimovic, die afgelopen weekend nog twee keer scoorde. De Zweed kwam eerder in zijn carrière uit voor de Blaugrana, en is gebrand op een goede prestatie tegen Messi en co.

“PSG versloeg ons zonder Ibra. Zij zijn een sterke tegenstander en nu dat Zlatan terug fit is zullen ze nòg gevaarlijker zijn”, vertelt Luis Enrique aan de opgetrommelde media. “We hebben daar fouten gemaakt, zoals we in andere wedstrijden ook doen, maar in Parijs zijn we daarvoor afgestraft”, is de Spanjaard behoedzaam.

Tactisch plan

Enrique heeft reeds een plan uitgedokterd om Ibra te kunnen afstoppen. “Verdedigen als één blok, en ervoor zorgen dat er maar weinig ballen hem bereiken, dat is de tactiek om de kansen dat Zlatan ons pijn kan doen te minimaliseren.”

“Ik verwacht dezelfde wedstrijd als degene die we zagen in Parijs. Wij moeten het spel controleren, en de druk hoog op de kant van de tegenstander zetten. Dat is iets wat we in Parijs niet deden”, legt Enrique de intenties van zijn team uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties