Datum: 11/12/2014 21:05
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard zegt Europa roemloos adieu
Standard zegt Europa roemloos adieu
Foto: © photonews

Standard kan in eigen huis echt niet meer winnen. Tegen Feyenoord ging een hertekend Standard met 0-3 voor de bijl. De Rouches kunnen zich nu volledig op de competitie concentreren. Het zal nodig zijn.

Sander De Graeve in Luik

Ivan Vukomanovic ging met de grove borstel door zijn team en stelde zeven nieuwe namen op in vergelijking met de gewonnen match op Charleroi. Onder meer Thuram, Trebel, Van Damme en De Camargo moesten genoegen nemen met een plek op de bank.

Voor de Rouches stond ook niets meer op het spel. Bij Feyenoord was dat wél het geval. Een overwinning zou ervoor zorgen dat de groepswinst in het bakkie was. Zij kwamen met ongeveer hun sterkste elftal voor de dag.

Foutje Kawashima

Schrijven dat het geen al te mooie eerste helft was, is het understatement van de dag. Standard voetbalde geen enkele grote kans bij elkaar. Ono kwam er het dichtst bij met een lobje, maar dat werd heel makkelijk van de lijn gekeerd.

Aan de overkant was het vaker opletten geblazen, maar niet van die aard dat de jongens van Fred Rutten over die van Standard heen walsten. De goal van de Rotterdammers kwam stevig uit de lucht vallen.

Toornstra mikte een vrije trap van op de zijkant naar de korte hoek. Je weet wel, die hoek waar een keeper altijd de bal moet hebben. Wel Kawashima zat er naast. 0-1 na het zoveelste twijfelachtige optreden van de Japanner dit seizoen.

De partij ging rustig naar de pauze toe, Kawashima zat voor rust wél goed in de voeten van Boëtius. Andrade werd er beschamend makkelijk af gelopen. Naast het veld gebeurde nog het meest. Er was een klein opstootje in de tribune en voor de aftrap vlogen al Luikse bommetjes op het veld.

Na de rust ging het niet veel beter met Standard. De uitstekende mogelijkheid op counter die verprutst werd door de slechte voorzet van Mujangi Bia was tekenend. Na dik een uur greep Vukomanovic in. De Camargo en De Sart kwamen voor Bia en Faty.

Toen stond het echter al 0-2 voor de Rotterdammers. De troepen van Rutten kwamen kinderlijk makkelijk op een dubbele voorsprong. Na een slechte controle snoepte Kazim de bal af van Fiore. Een simpele tik opzij naar Boëtius volstond voor de veilige tweede treffer.

Alles op competitie

De Camargo bracht wel meteen schwung in het elftal. Helaas knalde hij twee uitstekende kansen ver over het doel van Vermeer. Vlak voor tijd mocht Manu de bal nog in doel tikken voor de 0-3. Een experimenteel Standard gaat met een nederlaag uit Europa en kan zich volledig richten op de competitie. Het zal nodig zijn.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Stam Ronnie 90' -
Ciman Laurent 90' -
Fiore Corentin   90' -
Andrade Darwin 90' -
Ono Yuji 73' -
Lumanza-Lembi Tortol 90' -
Faty Ricardo 61' -
Mujangi Bia Geoffrey 61' -
Louis Jeff 90' -
Watt Anthony 90' -
  Bank G Beoordeel
De Sart Julien 29' -
De Camargo Igor 29' -
Milosevic Deni 17' -
Trebel Adrien -  
Van Damme Jelle -  
Thuram-Ulien Yohann -  
Enoh Eyong -  

Feyenoord Feyenoord

  Speler G Beoordeel
Vermeer Kenneth 90' -
van Beek Sven 90' -
Boulahrouz Khalid 26' -
Kongolo Terence 67' -
Woudenberg Lucas 90' -
Clasie Jordy 90' -
Immers Lex 90' -
Trindade de Vilhena Tonny 90' -
Boëtius Jean-Paul 82' -
Kazim-Richards Colin A   90' -
Toornstra Jens  90' -
  Bank G Beoordeel
Wilkshire Luke   64' -
Dammers Wessel 23' -
Manu Elvis 8'  
Karsdorp Rick -  
Basacikoglu Bilal -  
te Vrede Mitchell -  
Mulder Erwin -  
Herbeleef Standard - Feyenoord

Vooraf