Marseille begint 2015 in mineur na nieuw uitdebacle

Marseille heeft zich op verplaatsing weer laten verrassen. Het is al van 4 oktober geleden dat de leider in de Ligue 1 nog eens kon winnen buitenshuis. Tegen Montpellier ging het de boot in met 2-1 en dat kan hun de koppositie kosten.

De wedstrijd begon onder een bedrukte stemming na al het gebeurde in Parijs van de afgelopen dagen. De spelers van Montpellier droegen bij de opwarming t-shirts met 'Je suis Charlie' en die van Marseille warmden op in zwarte shirts. Tijdens de wedstrijd droegen ze allen rouwbanden.

Montpellier klom een tien minuten voor rust op voorsprong via Bérigaud. Gignac kreeg kort na rust een kans op de gelijkmaker, maar miste. Aan de overkant faalde Lasne niet na geblunder in de Marseille-defensie. Omrani bracht de spanning nog terug, maar Montpellier hield vol en is nu opgerukt naar de achtste plaats.