Real krabbelt recht in Camp Nou, maar zakt ook terug in

Caroline Tonnelier
| 11 reacties

Barcelona heeft een belangrijke stap gezet richting de landstitel. Vooral in het laatste halfuur toonden de Catalanen zich te sterk voor Real, dat wel beter voor de dag kwam dan de voorbije weken.

Real Madrid speelde een sterke eerste helft, met onder meer een uitstekende poging van Ronaldo. Die strandde echter op de lat en in de 19e minuut was het wel raak aan de overkant. Mathieu kopte de 1-0 tegen de netten.

De beste kansen waren ook nadien voor de bezoekers en de gelijkmaker van Ronaldo was dan ook oververdiend. Vooral het hakje van Benzema, dat de goal inleidde, was fantastisch.

Een doelpunt van Bale werd nog afgekeurd na voorafgaand buitenspel van Ronaldo, maar verder kwam Real niet meer. Het bleef dus 1-1 tot aan de rust.

De bezoekers bleven het goed doen in Camp Nou tot de 2-1 van Luis Suarez kort voor het uur. Daarna kwamen de Madrilenen er nog amper aan te pas.

Na een rommelige fase, met veel overtredingen en kaarten, leek de 3-1 in de slotfase dichterbij dan de 2-2. Vooral Neymar toonde zich erg bedrijvig, maar soms ook te egoïstisch. Barça bleef met de kansen morsen, maar kwam er mee weg.

Barcelona heeft na deze zege vier punten voorsprong op Real Madrid. Bij de Koninklijke kunnen ze zich in elk geval wel optrekken aan hun prestatie van de eerste zestig minuten.