lieLierse SK
cerCercle Brugge
Datum: 10/04/2015 20:30
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Cercle wint episode 2 met oorlogsvoering
Cercle wint episode 2 met oorlogsvoering
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft het voordeel in play-off 3 weer naar zich toe getrokken. Dat deed het op de ouderwetse manier: een blok optrekken, alles neermaaien wat Lierse was en vechten met alles wat ze in huis hadden. Maar het recept kende wel succes.

Johan Walckiers in Lier

De toon werd al in minuut vijf gezet toen Bourdin Benson aan de middenlijn zwaar onderuit haalde. De verdediger kreeg direct geel, erger had gekund, maar het toonde de intenties van de Vereniging. Lierse mocht en zou zijn combinatiespel deze keer niet bovenhalen.

De jonge Pallieters probeerden wel, maar kregen te maken met een blok waar de Chinese Muur trots op zou zijn. Op het middenveld werd er gejaagd, achteraan werd er gehakt. Terwijl Lierse probeerde te voetballen, koos Cercle voor de meer rechtoe-rechtaan-aanpak. 

D'Haene belangrijk

En de strategie van Dennis van Wijk loonde, want nog geen half uur ver toverde gelegenheidsrechtsachter Dewaele de perfecte voorzet voor D'Haene tevoorschijn en die laatste devieerde het leer mooi in doel. 

Koren op de molen van Cercle, dat nu helemaal achteruit kon kruipen en het initiatief aan de thuisploeg liet. Qua balbezit won Lierse wel degelijk op punten, qua kansen kwam het niet verder dan een schot van Wanderson voorlangs en enkele leuke dribbels tot in de zestien.

Twee gemiste strafschoppen

Cercle kon nog voor de rust de doodsteek toedienen toen Hafez Maertens onderuit haalde, maar Van Roose trapte de strafschop heel knullig - en voor heel ver naast. Maar de mentaliteitswijziging die Van Wijk er deze week indrilde, was duidelijk merkbaar.

'Bootcamp' zal het wel geweest zijn nadat Cercle vorige week Lierse veel te veel ruimte gaf. De Académiens kregen deze keer geen millimeter plaats om hun kunstjes te tonen. Maar scheidsrechter Dierick was in een vrijgevige bui en gaf ook Lierse een strafschop.

Dusenne kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm en Dierick gaf ook Lierse een strafschop. Keita weigerde echter het cadeau uit te pakken en schoot - na veel aarzelen in zijn aanloop - pal op Werner. Die had er al moeilijkere gepakt in zijn carrière.

Ref Dierick verloor ook alle controle over de match en moest met gele kaarten zwaaien dat het een lieve lust was, maar hij had er ook meer kunnen bovenhalen. Lierse probeerde, maar kon niets uitrichten tegen het blok van Cercle. Werner kende al bij al zelfs een rustige avond.

Opstellingen

Lierse SK Lierse SK

  Speler G Beoordeel
Bajkoviæ Boban 90' 0
Traoré Hamari 90' 0
Mojsov Daniel 90' 0
Bensebaini Rami 90' 0
Hafez Ramadan Karim   90' 0
Diomandé Souleymane Baba 90' 0
Kasmi Faysel 90' 0
El Messaoudi Ahmed   79' 0
Benson Manuel 90' 0
Velikonja Etien   65' 0
Maciel Sousa Campos Wanderson 71' 0
  Bank G Beoordeel
Keita Alhassane 25' -
Tahiri Anas 19' 0
Elgenawy Hassan 11' 0
Wils Thomas -  
Capdevila Joan -  
Goris Nathan -  
Ngawa Pierre-Yves -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Maertens Mathieu 89' -
Werner Olivier 90' -
Dewaele Gilles A   90' -
Bourdin Pierre   90' -
Dussenne Noë 90' -
Cornelis Hans 90' -
Martens Maarten   75' -
Haroun Faris 90' -
D'Haene Kristof 90' -
Kabananga Junior 84' -
Van Roose Karel 90' -
  Bank G Beoordeel
Van Acker Thibaut 15' -
De Kegel Dennes 6'  
Muzaqi Albian 1'  
Smolders Tim -  
Buysse Bart -  
Godee Joey -  
Van Damme Miguel -  
Herbeleef Lierse SK - Cercle Brugge

Vooraf