Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk zadelt Club Brugge opnieuw met een fikse kater op
Manuel Gonzalez

Club Brugge kon in de vooravond op geen enkel moment een vuist maken tegen KV Kortrijk. De thuisploeg stond na een kwart van de wedstrijd al op een 2-0-voorsprong. Ook de leidersplaats glipt (wellicht) door de blauw-zwarte vingers.

Cédric De Volder in Kortrijk

Michel Preud’homme had het idee opgevat om KV Kortrijk te counteren met een verrassende opstelling. De Luikenaar koos voor een tweespitsensysteem met Tom De Sutter én Obbi Oularé. Al moet het gezegd: die tactische puzzel deed Club Brugge enkel naar Rennie - je weet wel, die pilletjes tegen maagzuur - grijpen.

Winterslaap?

Het leek wel alsof blauw-zwart een winterslaap hield tijdens de eerste vijfenveertig minuten. Er was geen inzet, geen aansluiting en er waren geen kansen. Eigenlijk was er simpelweg geen voetbal. Eerlijk? De snelle 2-0-voorsprong voor de Kerels was oververdiend.

De wedstrijd kon eigenlijk niet beter beginnen voor Kortrijk. Na amper twee minuutjes besloot Stefano Denswil om Brecht Capon te laten kennismaken met de hobbelige grasmat van het Guldensporenstadion. Stijn De Smet stuurde Mathew Ryan naar de verkeerde hoek en zette de elfmeter eenvoudig om, 1-0.

De krullenbol van MPH nog een tintje grijzer

Een kwartiertje later kleurde de krullenbol van Preud’homme nog een tintje grijzer. Brecht Capon hield een ochtendwandeling, snelde doodleuk de blauw-zwarte defensie voorbij en zette met een heerlijke knal de 2-0 op het bord. Yves Vanderhaeghe met een glimlach de kleedkamer in.

Ook de tweede helft was tekenend voor de wedstrijd. De kansen waren voor KV Kortrijk. Meer zelfs: geen kat geloofde eigenlijk in de kansen van Club Brugge. Zeker omdat Laurent Henkinet telkenmale paraat stond om die schaarse blauw-zwarte kansen in de kiem te smoren.