Doelpunten en overzicht Oost-Vlaanderen (speeldag 29)

Gentil Dossche

Matige oogst met 21 doelpunten door 21 verschillende spelers. Uiteraard ook geen verschuivingen aan de top. Dikkelvenne kon juichen als verdiende Kampioen, terwijl Lovendegem quasi zeker is van de 3de periode.

Goalgetters: 24: Mertens (Dikkelvenne) 23: Van Sprundel (Zelzate) 20: Vanderbeck (Eine) 19: Schoukens (Appelterre) 17: Van De Manacker (Kruibeke) 15: Dekeukeleire (Lovendegem) 14: Broeckaert (Drongen) Mertens (Zelzate) 13: Djedovic (Maldegem) Erkoc (Melsele) Kesteloot (Dikkelvenne) Vertonghen (Kruibeke) 12: Iakovlevski (Rapide) Thuy (Stekene) Vergucht (Eine) 11: Mbemba, Wantens (Appelterre) Pieters (Kruibeke) 10: Asselman (Voorde) Troch, Twum (Maldegem) 9: De Clercq (Drongen) De Smet (Zelzate) Geeroms (Ninove) Van Impe (Rapide) Vive (Laarne) 8: Cherlet (Maldegem) Kissi (Dikkelvenne) 7: Cooreman (Rapide) Deblander, Jonas De Landtsheer (Voorde) Derudder (Stekene) Nkulu (Appelterre) Schouppe (Laarne) Stassin (Dikkelvenne) Vinck (Melsele) Wettinck (Lovendegem) 6: Belhaj, Van Nieuwenhuyze (Robur) De Wannemaeker, Standaert, Van Den Branden (Ninove) Dillens (Meldert) Jacobs (Zelzate) Mirvic (Maldegem) Moreels (Voorde) Rensing (Kruibeke) Van Landschoot (Drongen) 5: De Block (Rapide) Jens De Landtsheer (Voorde) Maenhout (Zelzate) Marabet (Ninove) Noël-Dero (Appelterre) Van Gansbeke (Laarne) 4: 20 spelers 3: 25 spelers 2: 36 spelers en 1: 48 spelers

Speeldag 29: Om druk te zetten op de leiders was voor Ninove de opdracht eenvoudig: winnen. Voorde dacht er echter anders over en de bezoekende portier keerde alles wat in zijn richting kwam, strafschop inbegrepen. Eindstand 0-0

Bij Rapide Lebbeke stond de 3de periode op het spel tegen rechtstreeks concurrent Lovendegem. De bezoekers namen een dubbele voorsprong en de thuisploeg knalde de gelijkmaker in de wolken. Van Geem 0-1, Wettinck 0-2, De Block 1-2

Melsele vergat enkele kansen te verzilveren en Eine werkte koelbloedig af, meteen goed voor een 7de uitoverwinning dit seizoen. Beide ploegen zijn meteen ook zeker van een verlengd verblijf in de reeks. Vermassen 0-1, Vergucht 0-2, Erkoc 1-2

Door het gelijkspel van Ninove kon Dikkelvenne zich tot kampioen kronen bij Drongen. Pas na de rust kwam de bezoekende machine op gang en was nadien niet meer te stuiten. Stassin 0-1, Kissi 0-2, Kesikbas 0-3, Wartel 0-4

Een hongerig Laarne-Kalken klom vrij vroeg op voorsprong bij Appelterre maar aan de rust was alles te herdoen. Na de pauze werd er niet meer gescoord en kreeg elk wat hem toekwam. De Decker 0-1, Wantens 1-1

Avanti Stekenekreeg de eerste kansen maar Zelzate opende de score. Net voor en na de rust sloeg de thuisploeg keihard terug en gaf de voorsprong niet meer uit handen. Maenhout 0-1, Iddi 1-1, Thuy 2-1

Robur Moerzekekon snel een achterstand wegwerken maar toen Maldegem terug voorsprong nam rolde de bal niet meer voor de thuisploeg, al moesten de bezoekers met 10 verder. Mirvic 0-1, Dupont 1-1, Djedovic 1-2

Een stressloos TK Meldert maakte het Kruibeke aanvankelijk moeilijk al waren er geen echte kansen bij. Toen de thuisploeg nog voor de rust een dubbele voorsprong lukte was de match gespeeld. Van De Manacker 1-0, Pieters 2-0, Vermeiren 3-0

Rangschikking: Dikkelvenne 64p Ninove 59p Appelterre 54p Zelzate 52p Voorde 48p Rapide Lebbeke 47p Lovendegem 43p Maldegem 42p Eine, Melsele en Stekene 38p Kruibeke35p Laarne-Kalken en Drongen 33p Robur 16p Meldert 8p.

Speeldag 30: Zondag (15u): Dikkelvenne – Melsele, Eine – Stekene, Laarne – Robur, Lovendegem – Kruibeke, Maldegem – Rapide, Meldert – Ninove, Voorde – Drongen en Zelzate – Appelterre.

Foutje gezien? Contacteer Gentil Dossche via gentil@telenet.be of op 0499-767.499