Nieuwe competitieformule op de helling

De Wit Bram
| 26 reacties
Nieuwe competitieformule op de helling
Foto: © photonews

Volg Union SG nu via WhatsApp!

De competitiehervorming, die vanaf het seizoen 2016-2017 ingevoerd zou worden, ligt zwaar onder vuur. Enkele maanden terug dreigden de derde- en vierdeklassers al met een boycot en nu heeft Union Sint-Gillis een open brief geschreven naar de UEFA.

Union, dat dit seizoen promoveerde uit de derde klasse B, is ambitieus en wil op termijn naar de hoogste klasse. De nieuwe competitievorming zou deze plannen danig de war insturen. Het vraagt nu steun via een open brief aan de UEFA. De open brief wordt unaniem gesteund door de derdeklassers.

Door de nieuwe competitieformule zal kersvers promovendus Union bijna automatisch opnieuw degraderen. ‘De statuten van UEFA stellen duidelijk dat degradatie berekend moet worden op de sportieve resultaten van de club tijdens het laatste seizoen’, aldus Union-directeur Jean-Marie Philips.

We zijn vastberaden de hervorming tegen te houden

Union staat overigens niet alleen. ‘Door de unanieme stemming van de derdeklassers op de Algemene Vergadering tégen de geplande competitiehervorming, zijn we nog meer vastberaden deze hervorming tegen te houden’, zo klinkt het bij de neo-tweedeklasser.

De Raad van Bestuur van de Pro League liet al weten niet te willen reageren op de uitlatingen van Meneer Philips.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties