Jevhen Seleznjov: de man die Dnipro doet dansen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Jevhen Seleznjov:  de man die Dnipro doet dansen
Foto: © SC

Feest in Kiev. Het Oekraïense Dnipro zorgde gisteren in de halve finales van de Europa League voor een verrassing van formaat door het Italiaanse Napoli uit te schakelen. De killer met dienst was aanvaller Jevhen Seleznjov.

We hadden natuurlijk gehoopt op een Belg in de finale, Dries Mertens. Maar Gonzalo Higuaín, de ster van Napoli, liet het gisteravond serieus afweten. Kansen genoeg, maar net als in de heenwedstrijd weigerde de Argentijn ze af te maken.

Aan de overkant vond Jevhen Seleznjov wel de netten. Ondanks dat Britos de spits het leven zuur maakte, bleef die laatste naar de bal kijken en was Andujar geklopt. Ook in de heenwedstrijd zorgde Seleznjov voor het levensbelangrijke uitdoelpunt.

Shaktar

Dnipro heeft de kwalificatie dus voor een heel groot deel aan hem te danken. Al lijkt Sevilla toch de grote favoriet te zijn in de finale. Maar toch, als er één speler is die Dnipro de weg naar een Europese titel kan wijzen dan is het Seleznjov.

De spits won al een keer de Europa League met Shaktar Donetsk in het seizoen 2008-2009. Hij weet wat er nodig is om een finale te winnen. Bacca en co kunnen dus maar beter uitkijken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties