Europa League-finale: Sevilla heeft afspraak met de geschiedenis

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Europa League-finale: Sevilla heeft afspraak met de geschiedenis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdagavond staat de Europa League-finale tussen het Oekraïense Dnipro Dnipropetrovsk en het Spaanse Sevilla op het programma. De ploeg van ex-Club Bruggespeler Carlos Bacca kan zo de eerste ploeg ooit worden die de Europa League 4 keer wint. Voor de Oekraïners zou het hun eerste EL-titel zijn.

Door Manuel Gonzalez

De Spaanse subtopper won nog maar 1 keer de Primera Division, en dat is al van 1944-1945 geleden. In de Europa League gaat het de ploeg van huidig coach Unai Emery wel voor de wind. Daarin wisten Los Rojiblancos al drie keer eerder de eindzege te behalen, in 2006, 2007 en 2014.

Voorlopig heeft Sevilla de Europa League dus nog ‘maar’ 3 keer gewonnen, net zoals Juventus, Internazionale en Liverpool. Wil de Spaanse ploeg zichzelf in de annalen van de geschiedenis van de Europa League schrijven, moeten ze wel voorbij verrassing Dnipro Dnipropetrovsk.

Dnipro wie?

Voor deze Europese campagne hadden velen waarschijnlijk nog nooit gehoord van de huidige nummer 3 in de Oekraïense competitie. De club schakelde onder meer het Italiaanse Napoli van Dries Mertens uit. De Oekraïners gaan uit van een stevige organisatie en zijn moeilijk te bekampen.

Dat ondervond ook Club Brugge. De ploeg van Michel Preud’homme verloor in de kwartfinales door 1 afgeweken schot van de Oekraïners en misten zo een unieke kans. De Belgische oefenmeester van Club omschreef Dnipro ook als “een ploeg die zijn tegenstander slecht laat spelen”.

Om hun afspraak met de geschiedenis niet te missen, rekent Sevilla op Carlos Bacca, de Colombiaanse goaltjesdief die nog niet zo lang geleden het mooie weer maakte bij Club Brugge. De spits is dit seizoen met 20 competitiegoals en 5 doelpunten in de Europa League onmisbaar voor Sevilla.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties