Datum: 30/05/2015 18:30
Competitie: FA Cup
Speeldag: Finale
Stadion: Emirates Stadium
Benteke en co maken geen schijn van kans: Gunners hebben prijs beet
Benteke en co maken geen schijn van kans: Gunners hebben prijs beet
Foto: © photonews

The Gunners hebben prijs. Net als vorig jaar hebben ze de FA Cup binnen weten te rijven en zo staat er een extra trofee in de prijzenkast van Arsenal. In de finale was Aston Villa eigenlijk geen partij.

We keken uit naar wat Christian Benteke in de FA Cup-finale allemaal zou vermogen tegen het op papier sterkere Arsenal. Restte de vraag: kon Benteke opnieuw scoren, zijn goede vorm etaleren en zo voor de stunt zorgen?

Wel neen dus. De Rode Duivel ging samen met de rest van zijn ploeg ten onder op Wembley, waar The Gunners van minuut 1 eigenlijk heer en meester waren.

Walcott zette zijn team kort voor rust op voorsprong, na doelpunten van Sanchez en Mertesacker was de match op het uur gespeeld. Wat Benteke en co ook nog probeerden, de 3-0 bleef al bij al makkelijk op het scorebord. In de absolute slotfase dikte Giroud zelfs nog wat aan.

Zo volgt Arsenal zichzelf op op de erelijst van de FA Cup. De club was door de derde plek in de Premier League natuurlijk al zeker van Champions League-voetbal. Goed nieuws dus voor Southampton, dat Europees voetbal in de schoot geworpen krijgt op deze manier.

Herbeleef Arsenal - Aston Villa

FA Cup