Lombaerts ontgoochelt Anderlecht: "Voor een Belgische club ben ik onbetaalbaar"

Lombaerts ontgoochelt Anderlecht: "Voor een Belgische club ben ik onbetaalbaar"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Lombaerts heeft vier titels kunnen vieren in Rusland. De verdediger heeft er sportief zowat alles gewonnen en zou wel eens andere oorden willen opzoeken, maar het hoeft niet echt. "Ik woon, leef en speel er graag", laat hij weten. Een Belgische club kan hem echter beter vergeten.

Johan Walckiers in Bordeaux

Lombaerts is sinds het uitvallen van Thomas Vermaelen en het afscheid van Daniel Van Buyten onbetwist titularis bij de Rode Duivels. En als tweede op de wereldranglijst zijn de Belgische Duivels gegeerd overal ter wereld, maar Lombaerts blijft zijn nuchtere zelve: "Vertrekken hoeft niet echt en is daarbij heel moeilijk."

Nicolas, je vierde Russische titel. Deed dat nog iets met jou?

"Eigenlijk was het de minst speciale. De concurrentie liet veel steken vallen. Wij wonnen op het einde ook niet meer, maar de anderen ook niet. En dus was het gewoon wachten tot we kampioen zouden zijn."

Het lijkt erop dat je het wel gezien hebt in Rusland?

"Kijk, ik ben tevreden bij Zenit. En ik moet redelijk wat geld kosten, lieten ze verstaan op de club. Zij zijn ook tevreden en als ik vertrek moeten ze sowieso iemand anders kopen. Ik woon, leef en speel er graag."

Maar goed, wil je niet eens iets anders zien?

"Het enige wat er kan gebeuren om aan te dringen op een transfer is als ik niet meer in de basis sta. Dat zou veel veranderen."

Drie grote clubs uit België trokken al aan je mouw, waaronder Anderlecht. Is dat een optie? 

"Ik denk niet dat het mogelijk is. Financieel gezien dan. Niet bij mij, maar ik denk dat ik onbetaalbaar ben voor een Belgische club. En mezelf uitkopen, dat is nog net iets te veel. Ik heb goed verdiend, maar ook niet zoveel. (lacht)"

Zie je jezelf ooit terugkeren? Bijvoorbeeld naar Gent?

"Ik weet het niet. Het is niet dat ik daar veel bij te winnen heb. Alles zal dan toch onder een vergrootglas genomen worden."

Je hebt in de pers al makelaar gespeeld voor Witsel. Kan je dat niet voor jezelf?

"Het zou beter zijn moest Witsel makelaar spelen voor mij. Hij is tien keer populairder dan  ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties