Hij zal Lierse terug op de kaart moeten zetten: "Als we falen, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen"

De Wit Bram
| 3 reacties
Hij zal Lierse terug op de kaart moeten zetten: "Als we falen, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen"
Foto: © photonews

Lierse heeft vandaag op een persconferentie de nieuwe technische staf en het sportief project voorgesteld. Naast de nieuwe trainer Younes Zerdouk en zijn assistent Eric Van Meir was er nog een clubicoon aanwezig: ook Nico Van Kerckhoven zal de sportieve staf vervoegen.

Bram De Wit in Lier

De 44-jarige Lierenaar zat al bij de club en zal nu de scouting op zich nemen, alsook het ondersteunen van Zerdouk en Van Meir. “Ik zal niet op het veld lopen, tenzij Younes of Eric dit vragen. Ik zal hen proberen zo goed mogelijk te helpen waar nodig”, aldus Van Kerckhoven.

Nog een verandering met vorige seizoenen is dat er geen sportief directeur zal zijn. Teammanager Roel Rymen legt uit: “We hebben de laatste keren niet veel geluk gehad met onze sportief directeurs. Nu zal deze technische staf, waar we sterk in geloven, de lijnen uitzetten.”

Kampioen met beloften

Younes Zerdouk zal de verantwoordelijkheid op zich nemen om Lierse terug te brengen naar de hoogste divisie. De Fransman was vorig seizoen de trainer van de beloften, die kampioen speelden. Hij werkte ook sinds 2008 voor de academie waar de huidige kernspelers van Lierse werden opgeleid.

Zerdouk leidde in die academie onder meer jongens op zoals Jason Denayer en Theo Bongonda, de ex-speler van Zulte Waregem die nu bij het Spaanse Celta de Vigo speelt. “Als je zo’n jongen als Denayer dan ziet schitteren bij de Rode Duivels, dat geeft een heerlijk gevoel.”

Van formateur naar trainer

“Ik ben een formateur. Ik werk graag met jonge spelers en wil ze omvormen tot echte profs. Ik ken de jongens van de academie ook zeer goed en dat zal me helpen bij mijn job. Want laat ons duidelijk zijn: er staat ons een helse opdracht te wachten volgend seizoen”, aldus de kersverste T1 van Lierse.

De spelers moeten trots zijn het Lierse-truitje te mogen dragen

Zerdouk praat gepassioneerd over het voetbal. “Of ik de juiste trainer ben, zal volgend seizoen op het veld blijken. Mijn eerste prioriteit is een goede teamgeest creëren. De spelers moeten trots zijn om het truitje van Lierse te mogen dragen. En als we falen, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen.”

“Ook bij het eerste elftal wil ik de spelers motiveren tot het uiterste gaan. Er zal hard gewerkt moeten worden. Ik wil altijd het hoogste bereiken. We gaan proberen van iets negatiefs iets positiefs te maken. Aan ons om oplossingen te zoeken als er zich problemen voordoen”, zo besluit Zerdouk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties