Anderlecht-killer mag Europa League niet in

Anderlecht-killer mag Europa League niet in
Foto: © Photonews

U kon hier al lezen dat het verdelen van de Europese tickets geen gemakkelijke zaak blijkt te zijn. Onder meer in Italië bleek het een moeilijke opgave om te beslissen welke ploegen Europa in mochten. Nu wordt ook het Russische Dinamo Moskou door de UEFA uit de Europa League geweerd.

De Moskovieten eindigden afgelopen seizoen op een vierde plaats in de Russische competitie en had zo recht op een plek in de derde voorronde van de Europa League. De UEFA heeft nu echter beslist om de Russen uit te sluiten wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels.

Dinamo legt al drie seizoenen negatieve cijfers voor maar ontsnapt wel aan een transferverbod en een boete, zo staat te lezen op Sporza. De Russische club is niet verrast. “Onze situatie is niet nieuw en leidde er al toe dat we deze winter geen transfers deden. We zijn dus niet verrast”, klinkt het.

Alstublieft, Rubin Kazan

Dinamo Moskou wipte vorige EL-campagne Anderlecht nog in de 16e finales. Nu zal het haar Europees ticket voor volgend seizoen ongewild moeten doorgeven aan de nummer vijf in de Russische Premier League, Rubin Kazan, zo meldt het persbureau ANP.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties