Stadion: Apostolos Nikolaidis stadion Athene
Club Brugge verliest nipt in Griekenland
Manuel Gonzalez

Club Brugge verliest met 2-1 van Panathinaikos

Club Brugge moest vanavond meteen vol aan de bak tegen Panathinaikos in de derde voorronde van de Champions League. In de Atheense bakoven wist blauw-zwart een degelijke uitgangspositie te verwerven. Het verloor dan wel met 2-1, de uitgoal is in elk geval gemaakt.

Club Brugge begon op papier voorzichtig aan de wedstrijd. Geen De Sutter of Oulare diep, wel Diaby. Opvallend: Vazquez en Vanaken startten beiden in de basis. Bij de Grieken was het vooral uitkijken voor Karelis en Berg.

Droomstart

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Club. Bolingoli wist het levensbelangrijke uitdoelpunt al na ongeveer 10 minuten op het bord te zetten. Hij kopte raak na een goede voorzet van Vanaken.

Diezelfde Vanaken miste luttele momenten later dé kans op de 0-2. Hij legde de bal met zijn rechter nipt naast. Op gevaar van de Grieken was het wachten tot minuut 23. Een afstandsschot van Ninis belandde in het zijnet.

Tien minuten voor rust hingen de bordjes dan toch gelijk. Berg miste eerst nog een strafschop, maar wist enkele minuten later met het hoofd wel raak te treffen.

Twee kantelpunten

Het eerste kantelpunt viel te noteren vlak voor rust. Sergio Sanchez kwam schandalig invliegen op Diaby. Scheidsrechter Bezborodov trok eerst geel, maar herzag zijn beslissing en stuurde de verdediger van het veld. Maar Club kon uiteindelijk nooit profiteren van die situatie.

Een ander beslissend moment was de strafschop voor de Grieken. Bolingoli maakte hands en Karelis nam het cadeau met plezier in ontvangst: 2-1. Club kon ook na die treffer geen vuist meer maken en zo bleef de nipte overwinning voor de Grieken op het bord staan.