"Anderen geloofden niet in Sels, die verbanning maakte hem sterker"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
"Anderen geloofden niet in Sels, die verbanning maakte hem sterker"
Foto: © photonews

Matz Sels bezorgde met een gestopte penalty AA Gent meteen een punt in de eerste wedstrijd ooit in de Champions League. Ook vertrouwenspersoon Patrick Nys zag zijn poulain een sterke partij keepen.

Door Diederik Geypen

Dat Nys en Sels een goed contact hebben blijkt uit het sms-verkeer van de laatste 24 uur. "Hij stuurde me gisteren al Wat een belevenis, wat een ervaring!". Vandaag had hij het vooral over het feit dat ze verdienden te winnen als ze me elf waren gebleven."

"We komen allebei van de Kempen en kunnen het goed met elkaar vinden. Het is voor hem makkelijker om eens bij iemand anders dan bij de keeperstrainer zijn hart te luchten."

Bij 8 op de 10 doelmannen gaat die bal binnen

De keeperstrainer van STVV zette Sels in 2012 in de eerste ploeg van Lierse SK. "Andere personen geloofden niet in hem. Ik heb hem toen de kans gegeven."

"Toen Maged Samy hem naar de B-kern stuurde (na een contractuele kwestie, nvdr.) ben ik Matz blijven steunen. Hij is door die verbanning alleen maar sterker geworden."

Sels redde een punt dankzij een gestopte strafschop, maar Nys schat één redding nog hoger in. "Die save met zijn voeten was voor mij hét moment van de wedstrijd. Dat is een bal tussen de benen. Ik ben er zeker van dat die bal bij acht op de tien doelmannen binnen gaat."

De plek van tweede keeper komt in het vizier

Met zijn prestatie heeft de Gentse goalie weer wat extra punten gescoord bij Marc Wilmots. "Ik snap dat je voor de positie van derde doelman kiest voor hegemonie en groepsgeest. Maar nu komt de plek van tweede keeper in het vizier."

"Daar moet hij zeker voor in aanmerking komen. Mignolet zal nu eerste doelman worden, maar verder spelen er niet veel Belgische doelmannen meer in het buitenland."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties