Preud'homme beseft: "Het ging vandaag te rap"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
Preud'homme beseft: "Het ging vandaag te rap"
Foto: © photonews

Het gaat van kwaad naar erger bij Club Brugge, tot frustratie van iedereen de club een warm hart toedraagt. En uiteraard ook van Michel Preud'homme, die vooral zag dat zijn spelers met een gebrek aan vertrouwen kampten.

Door Manuel Gonzalez in Napels

Volgens de coach was het eerste kwartier beslissend. "Zij hebben twee voorzetten en twee goals. Onze twee voorzetten leveren niets op. Die achterstand bepaalde de wedstrijd. Het vertrouwen zakte weg."

"Als je een beetje tekort komt, moet je tackelen, en spelers kwetsen", waarmee Preud'homme toegaf dat zijn spelers te weinig strijdlust toonden. Dat was niet alles: ook de regels werden niet nageleefd.

Preud'homme onder de indruk van offensieve compartiment Napoli

"Elke diepe bal was bijna gevaarlijk. We hebben veel defensieve regels niet nageleefd. Elke pas was zo precies, elke voorzet zo goed. Misschien konden we daardoor de regels niet naleven". 

Toch wilde hij geen spelers met de vingers wijzen. "We moeten onze verdedigers beschermen." Dat Bolingoli een zwakke indruk maakte, moest hij echter wel toegeven. "Het ging vandaag te rap", aldus Preud'homme. 

"We moeten niet alles op één speler steken"

Ook Bolat zag er niet al te best uit. "Ik heb de beelden niet teruggezien. Wij zitten heel laag op de bank in Napoli en ik moet dit analyseren waarom die bal en die andere ballen erin zijn gegaan. We moeten niet alles op één speler steken."

Of Preud'homme zich kwaad gemaakt heeft in de kleedkamer na deze wanprestatie? "Wat ik doe en zeg in de kleedkamer blijft intern. Ik ben natuurlijk niet blij, omdat je om resultaat te halen verdedigend top moet zijn. En dat zijn we niet geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties