Deze records mogen we binnenkort nog verwachten van Ronaldo

Deze records mogen we binnenkort nog verwachten van Ronaldo
Foto: © photonews

Een week geleden maakte men zich nog wat zorgen over Cristiano Ronaldo. Hij had immers nog niet gescoord dit seizoen. Intussen zijn we twee wedstrijden en acht goals verder: wat een antwoord van Ronaldo, die alweer op recordjacht is.

Vijf goals tegen Espanyol Barcelona en drie tegen Shakhtar Donetsk in de Champions League. Tegen de Catalanen scoorde hij zijn snelste hattrick ooit en hij schreef intussen ook nog wat andere records op zijn naam. 

Zo is Cristiano Ronaldo nu alleen topschutter van Real Madrid in de Primera Division. Dat record nam hij over van Raúl. Daar had hij echter veel minder wedstrijden voor nodig. Zijn gemiddelde van 1,14 doelpunten per gespeelde wedstrijd is ronduit indrukwekkend. 

Clubtopschutter bij Real Madrid

Clubtopschutter is hij nog niet: daarvoor moet hij nog twee keer scoren. Aan dit tempo kan het tegen Granada al zover zijn: een hattrick is voldoende om alleen bovenaan de rangschikking te komen in deze lijst. 

Als je het over Cristiano Ronaldo hebt, is de naam van Lionel Messi natuurlijk nooit ver weg. De Portugees is alvast Mister Champions League: na zijn hattrick zit hij op 80 goals op het Kampioenenbal, drie meer dan de Argentijn. 

Nummer 500

Dit weekend mogen we overigens doelpunt nummer 500 in de carrière van CR7 verwachten. Hij zit momenteel immers aan nummer 499 in 749 wedstrijden bij Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid en Portugal. 

2011-2012 was een recordseizoen voor Ronaldo: toen scoorde hij over alle competities heen 69 keer. Ook de voorbije seizoenen rondde hij telkens de kaap van de 60. Tijd om er dit jaar nog een schepje bovenop te doen? Aan dit tempo moet dat zeker kunnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties