Overzicht tweede: Lierse lijkt gelanceerd, Tubize blijft leider

Lierse was met een schamele 1 op 12 begonnen aan de competitie, maar tegenover een week geleden ziet de situatie er plots een stuk rooskleuriger uit. Onder Van Meir pakten de Pallieters immers zes op zes. In Tubize won de thuisploeg de topper tegen Lommel.

Lierse - Dessel Sport 3-1

De overwinning op het veld van Eupen kon gerust een stunt genoemd worden, tegen Dessel Sport móest eenvoudigweg gewonnen worden. De wedstrijd begon echter dramatisch voor Lierse, met de 0-1 van Janssens na 17 minuten.

Het zou toch niet weer van dat zijn? Nee hoor: daar zou Masika een stokje voor steken. Met doelpunten net voor en net na de rust zette hij de scheve situatie recht voor Lierse. Een penaltytreffer van Velikonja besliste de partij helemaal.

Tubize - Lommel 2-0

Topaffiche in Tubeke. Daar kreeg leider Tubize het bezoek van Lommel United. Het was de koploper die aan het langste eind trok, dankzij doelpunten van Fabre en Diallo.

Tubize blijft sowieso aan de leiding en kan rustig afwachten wat de achtervolgers doen. De voorsprong op Antwerp en Eupen bedraagt immers vier punten.