cerCercle Brugge
wsbWS Bruxelles
Datum: 14/11/2015 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge en White Star Brussel stellen teleur in povere match, scheids eist de hoofdrol op
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 0 reacties

Cercle Brugge en White Star Brussel stellen teleur in povere wedstrijd

Cercle Brugge en White Star Brussel stellen teleur in povere match, scheids eist de hoofdrol op
Foto: © photonews

Cercle Brugge is er niet in geslaagd om verder te bouwen op de zege van vorige week tegen Royal Antwerp FC. De Bruggelingen pakten amper één puntje tegen White Star Brussel, en dat in een zeer povere wedstrijd.

Fred Vanderbiest voerde in vergelijking met de gewonnen topper tegen Antwerp noodgedwongen één wissel door in zijn elftal. Thibaut Van Acker was geel geschorst en Faris Haroun nam zijn plaats in. Bij White Star Brussel stond onder meer Moussa Traoré (ex-Standard) aan de aftrap.

Erg flauwe eerste helft

Cercle Brugge leek de koe onmiddellijk bij de hoorns te vatten in de aanvangsfase, maar niets was minder waar. Het tempo zakte zienderogen en uitgespeelde kansen noteerden we eigenlijk niet. De wedstrijd was een beetje zoals het weer: om droevig van te worden.

White Star stond net als Cercle niet bepaald vrank en vrij te voetballen, maar toch kwamen de Brusselaars met enkele corners nu en dan eens opzetten. Al hoefde ook de thuisdoelman, Miguel Van Damme, zijn keepersplunje niet vuil te maken.

1 keer Haroun, geblesseerde scheids kan niet verder

Vlak voor de pauze stak de Vereniging dan toch ein-de-lijk eens de neus aan het venster. Haroun stuitte in eerste instantie op de vuisten van Vanhamel, terwijl Maertens in de rebound op een Brussels stel benen botste. Rusten? Dat deden we met een brilscore op het scorebord.

Het kon enkel maar beter na de pauze, maar de tweede helft begon met een kwartier vertraging. De reden? Scheidsrechter Alho-Guerreiro blesseerde zich en er was niet onmiddellijk een vervanger voorhanden. Na een kwartier was alles echter opgelost en ging de bal weer aan het rollen.

Doumbouya met een gelukje, snelle gelijkmaker

Zelfs na een halfuur bezinning, was er nog geen spoor van beter voetbal bij Cercle en White Star. Maar uit het niets kwam de thuisploeg toch op voorsprong. De goed ingevallen Valcke gooide de bal voor, en via Haroun kwam het leer voor de voeten van Doumbouya. En de spits? Die trapte – met een gelukje en via een tegenstander –binnen: 1-0.

White Star leek even aangeslagen, maar kon toch snel reageren. Fabris mocht zomaar het halve veld oversteken en zelfs uithalen. De middenvelder liet Van Damme geen kans en zo stond het al snel weer gelijk.

Vanderbiest zette nog alles op alles met een extra spits, Naudts, maar Cercle kon de zege niet meer naar zich toe trekken. Groen-zwart blijft op die manier in de subtop van tweede klasse hangen, terwijl het enkele concurrenten verder weg ziet lopen.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Van Damme Miguel 90' -
De Kegel Dennes 90' -
Dewaele Gilles 90' -
Bourdin Pierre 82' -
Vanbelle Wesley   90' -
Haroun Faris A 90' -
Lambot Benjamin   60' -
Van Roose Karel 90' -
Yagan Ivan   79' -
Doumbouya Lonsana 90' -
Maertens Mathieu   90' -
  Bank G Beoordeel
Valcke Sam 30' -
Van de Velde Tibo 11' -
Naudts Arne 8'  
Verkindere Ayron -  
De Bie Thomas -  
Simoens Laurenz -  
Ivens Jonas -  

WS Bruxelles WS Bruxelles

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike 90' -
Mater Rudy 27' -
Soumah Noel 90' -
Duplus Frédéric 90' -
Huyghebaert Jeremy 90' -
Kone Isaac 90' -
Fabris Samuel 90' -
Fall Mamadou 90' -
Al Masude Aymen   90' -
Grisez Gregory 71' -
Traore Moussa   90' -
  Bank G Beoordeel
Van De Walle Nicolas 63' -
Bailly Leandro 19' -
Belin Jordi -  
Somé Salombo Ibrahim -  
Domrane Jugurtha -  
Herbeleef Cercle Brugge - WS Bruxelles