Zo haalt Gent de tweede ronde in de Champions League en verslaan ze ook de statistieken

Zo haalt Gent de tweede ronde in de Champions League en verslaan ze ook de statistieken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie goede wedstrijden in de Champions League, maar wel amper 1 op 9. Dat was de bittere realiteit voor de Buffalo's van AA Gent. De kansen op de tweede ronde in de CL waren bijna vervlogen, maar ondertussen ziet de wereld er heel erg anders uit.

Slechts 6 keer sinds de Champions League in zijn huidige vorm bestaat heeft een team na een 1 op 9 nog de volgende ronde weten te bereiken. Op 52 kansen is dat ongeveer 1 kans op 8. Dat berekende Opta voor ons een maand geleden.

Maar: door de 6 op 6 tegen Valencia en in Lyon zijn de kansen helemaal gedraaid. Thuis winnen tegen het al geplaatste Zenit Sint-Petersburg is genoeg voor 10 op 18 en de volgende ronde. Waar dan altijd een reekshoofd volgt.

Wat moet Gent doen om door te gaan? 

Het is eigenlijk vrij simpel. Als Gent wint, dan zijn ze altijd zeker van de tweede ronde in de Champions League. Als Gent niet wint (gelijkspel of verlies maakt dan niets uit), mag Valencia thuis niet winnen van Lyon. Bij gelijke punten tussen beide teams (7-7), telt het onderlinge duel in het voordeel van AA Gent (2-1 uit, 1-0 thuis).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties