Paul Van Himst gaat moeten wijken voor Deschacht, volgend seizoen is het van dat

Paul Van Himst gaat moeten wijken voor Deschacht, volgend seizoen is het van dat
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht heeft vandaag zijn contract bij Anderlecht met één seizoen verlengd. De man die sinds zijn debuut in 2001 niemand onberoerd liet, breit er zo nog zeker een jaartje aan vast. Met dank aan Besnik Hasi.

Als linksachter had de carrière van Deschacht bij Anderlecht er misschien al opgezeten, maar het was Hasi die hem overtuigde van het in een centrale rol te proberen. Tijdens de zomer van 2014 sprak hij daar met de blonde verdediger een eerste keer over. "Nu Oli een dagje ouder wordt, kan zijn vaste positie volgend seizoen centraal achterin worden", zei Hasi toen.

Onverzettelijkheid vs technische beperkingen

En daarmee heeft hij hem een plezier gedaan, want centraal komt Deschacht goed uit de verf en toont hij zich secuur. Bij de fans zal Deschacht altijd controverse opwekken. De ene prijst hem om zijn onverzettelijkheid, de andere fixeert zich dan weer op zijn technische beperkingen.

Maar Deschacht heeft zich de voorbije vijftien jaren in de geschiedenisboekjes van Anderlecht gespeeld. Na meer dan 500 wedstrijden voor Anderlecht moet hij enkel nog Paul Van Himst laten voorgaan (566). Meer nog, met 537 officiële wedstrijden op de teller lijkt het erop dat Deschacht straks alleenrecordhouder gaat worden. Als hij basisspeler blijft en niet gekwetst raakt, is dat bijna een zekerheid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties