Pech voor de liefhebbers: 'Lord' Bendtner maakt het te bont en komt niet in actie tegen AA Gent

Sander De Graeve Timothy Collard
Sander De Graeve en Timothy Collard
| 6 reacties
Pech voor de liefhebbers: 'Lord' Bendtner maakt het te bont en komt niet in actie tegen AA Gent
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent neemt het woensdagavond op tegen VfL Wolfsburg, dat met geen al te brede kern naar België afzakte. Trainer Dieter Hecking kan door blessures uit amper 15 spelers kiezen en ook cultheld Nicklas Bendtner is niet van de partij.

Nochtans is de Deense aanvaller niet geblesseerd of geschorst. ‘Lord’ Bendtner is omwille van disciplinaire redenen niet van de partij in de Ghelamco Arena. Dat vernam onze redactie van Christian Otto, een journalist van Die Welt.

Slechte mentaliteit

Wat Bendtner precies heeft uitgespookt, is niet duidelijk. Maar het gerucht gaat de ronde dat Wolfsburg de slechte mentaliteit van de Deen grondig beu is. Het lijkt er dan ook sterk op dat Bendtner aan zijn laatste maanden bij de Volkswagenclub bezig is.

Anderhalve week geleden stond hij nog aan de aftrap tegen Schalke 04, maar afgelopen weekend zat hij niet in de wedstrijdselectie voor het treffen met Ingolstadt 04. Ook voor de wedstrijd tegen Gent liet Hecking de targetspits links liggen. Niet vanzelfsprekend, want aanvalsleider Bas Dost is nochtans geblesseerd.

Meer bewezen op het internet dan op het veld

Bendtner speelt sinds vorig seizoen voor Wolfsburg, dat hem toen transfervrij overnam van Arsenal. In Duitsland kon de Deen zich evenwel nooit opwerpen als een vaste waarde.

Bendtner, die zelf ooit voorspelde dat hij één van de beste spitsen ter wereld zou worden, maakte tot dusver meer furore met grappige afbeeldingen op de sociale media dan met sterke prestaties op een voetbalveld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties