Ex-voorzitter brengt subsidie van de stad voor Antwerp opnieuw in gevaar

Yorick Vande Plas
Yorick Vande Plas
| 213 reacties
 Ex-voorzitter brengt subsidie van de stad voor Antwerp opnieuw in gevaar
Foto: © Photonews

Vorige week kreeg Antwerp een subsidie van de stad voor de renovatie van het stadion. Nu is ex-voorzitter Eddy Wauters daar om bewarend beslag te leggen op dat geld. Door de actie van Wauters komt de subsidie voor de Antwerpse club weer in gevaar.

Vorige week werd een subsidie van 900.000 euro toegekend aan Antwerp, nadat ze eerder dit jaar al eentje kregen van 750.000 euro van de Vlaamse overheid voor de renovatie van tribune 1. Volgens GvA is ex-voorzitter Eddy Wauters bij de pinken om bewarend beslag onder derden neer te leggen bij de club voor die subsidie.

“Het is een voorzorgsmaatregel”, zegt Wauters. “Ze zeggen daar altijd dat er geen geld is, maar ik wil dat van mij wel terug. Daarom neem ik deze maatregel. Om te beletten dat de club straks tegen mij vertelt dat er geen geld is om mij terug te betalen, wil ik een veiligheid inbouwen voor mezelf.”

Het is een voorzorgsmaatregel - Eddy Wauters

Dit wil nog niet zeggen dat de Great Old het geld meteen kwijt is aan Eddy Wauters. De voormalige voorzitter legt alleen maar ‘bewarend beslag’ op de gelden. Dat wil zeggen dat hij er pas aanspraak op wil maken als Antwerp hem zijn openstaande en in een akkoord vastgelegde schuld niet kan terugbetalen.

Subsidie in gevaar

Maar op deze manier komt de toekenning van de subsidie aan Antwerp misschien wel in gevaar. Als Wauters straks effectief beslag kan laten leggen op de gelden, zal de stad die subsidie niet meer uitkeren. Voorlopig wordt die toekenning door de stad dan ook on hold gezet.

“Als Eddy Wauters of iemand anders bewarend beslag legt of wil leggen op de subsidie die de stad Antwerpen aan RAFC geeft, kunnen we niet anders dan dit dossier in de koelkast stoppen”, zegt de Antwerpse schepen van Financiën Koen Kennis (N-VA).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties