Datum: 15/03/2016 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Vicenté Calderon
Atlético Madrid na strafschopthriller door tegen PSV, blessures werpen schaduw op makkelijke kwalificatie Man City

Manchester City makkelijk door naar kwartfinales, Atlético Madrid had strafschoppen nodig tegen PSV

Manchester City heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het hield makkelijk stand tegen Dinamo Kiev. In Madrid beslisten strafschoppen over de match.

Atletico Madrid - PSV 0-0 (8-7 na strafschoppen)

Na de 0-0 in Eindhoven kon het in Madrid nog alle kanten uit tussen Atleti en PSV. Yannick Ferreira-Carrasco mocht starten bij de thuisploeg en speelde 70 minuten mee, Maxime Lestienne begon bij de Lampenclub op de bank en viel na 85 minuten in.

In een gesloten eerste helft kregen we niet al te veel open kansen te zien, terwijl na de koffie de wedstrijd helemaal losbrak. Een erg bedrijvige Fernando Torres maakte erg veel indruk voor de thuisploeg, aan de overkant spatte een inzet van De Jong tegen de paal uit elkaar. Het bleef echter 0-0, ook in de verlengingen.

Strafschoppen dus om de beslissing te forceren. Daarin bleven beide ploegen aanvankelijk erg koel de elfmeters omzetten. Atlético had heel wat meeval toen Zoet eentje van Saul ei zo na wist te redden, Lestienne maakte de 6-5 en pas na 15 strafschoppen miste Narsingh. Juanfran maakte er 8-7 van en Atlético naar de kwartfinales.

Manchester City - Dinamo Kiev 0-0

Na de heenwedstrijd (1-3 winst in Oekraïne) had Manchester City de schaapjes eigenlijk al op het droge. Bovendien had Kiev nog nooit gewonnen op Engelse bodem in een knock-outfase. Om maar te zeggen: enkel een geweldige stunt zou roet in het eten kunnen gooien.

En de bezoekers maakten nooit echt veel aanspraak op een doelpunt, laat staan op een eventuele kwalificatie. Wel een paar tegenvallers voor Pellegrini: hij zag in 25 minuten zowel Vincent Kompany als Otamendi uitvallen.