Hasi graaft strijdbijl op: "Het grootste Anderlecht morgen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 34 reacties
Hasi graaft strijdbijl op: "Het grootste Anderlecht morgen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoe moet je nu een match aanpakken waarbij één tegendoelpunt over en out is en je zelf minstens twee keer moet scoren? Ook voor Besnik Hasi is het wikken en wegen, want hij wil ook niet onmiddellijk in het mes lopen.

Te veel aanvalslust in het begin van de match kan immers een snel tegendoelpunt inleiden en dat wil Hasi ook vermijden. "We gaan risico's moeten nemen, maar ook een goeie organisatie neerzetten", knikte Hasi. "Ginder hebben we twintig minuten afgezien. Maar misschien speculeert Shakhtar nu meer op de counter."

In ieder geval moet er gescoord worden. "We moeten er twee maken, dan moet je risico's nemen, maar we mogen defensief geen cadeau's geven zoals in de heenmatch. Als ploeg moeten we op niveau zijn. We moeten een héél groot Anderlecht zien morgen."

De Europa League winnen of de titel? Altijd de titel

Dat lijkt zonder Youri Tielemans in de basis te gaan gebeuren, die Hasi achter de hand wil houden. "We hebben al grote matchen neergezet, zoals in Arsenal, toen we een 3-0 ophaalden. We kunnen tot het uiterste gaan, want we hebben komend weekend geen match. Iedereen kan dus alles geven."

Hasi kreeg van een collega de keuze: de Europa League winnen, maar vierde eindigen of eruit liggen en de titel pakken. Het was een 'no brainer' voor de paars-witte coach. "De Europa League winnen wordt sowieso moeilijk. Dan kies ik altijd voor de titel. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet alles aan gaan doen om door te stoten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties