Terugblik op de mooie Europese campagne van Anderlecht

Kevin Jonckheere
Kevin Jonckheere
| 4 reacties
Terugblik op de mooie Europese campagne van Anderlecht
Foto: © Photonews

Anderlecht werd donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League na een 1-0 verlies tegen Shakhtar Donetsk. Paars-wit kan trots terugkijken op het Europese avontuur. De goede resultaten leverden België een hogere plaats op de coëfficiëntenlijst op.

In de Europa League kwam RSC Anderlecht in een poule van Champions League-niveau terecht met FK Qarabag uit Azerbeidzjan, Monaco uit Frankrijk en Tottenham uit Engeland. Een stevige poule waar het uiteindelijk als tweede, achter Tottenham, doorheen wist te komen.

Vervolgens kwamen de Mauves bij de laatste zestien uit tegen Olympiakos. In Brussel eindigde de wedstrijd in 1-0 dankzij een doelpunt van Kara. In de terugwedstrijd in Athene kwam het tot verlengingen waar de Brusselaars uiteindelijk met 1-2 als winnaars uit de bus kwamen.

Pas in de achtste finales werd het lastig voor Anderlecht. Tegen Shakhtar Donetsk, dat eerder Schalke 04 uit het toernooi kegelde, waren de Brusselaars niet opgewassen.

Ontgoocheling

De Belgen kenden een valse start van hun Europese campagne. Eerst werd er thuis gelijk gespeeld tegen Monaco, daarna verloren in Azerbeidzjan van Qarabag. Ondanks de slechte uiggangssituatie hebben de mannen van Besnik Hasi zich goed herpakt door alsnog door te stomen naar de knock-out fase van het toernooi.

De prestaties

Het staat buiten kijf dat de overwinningen thuis tegen Tottenham (2-1) en uit in Monaco (0-2) geweldig waren, maar de echte slag werd in Athene geslagen. Daar won Anderlecht pas na verlengingen met 1-2.

Na 90 minuten in de Griekse heksenketel stond het 1-0 voor de Grieken. De Brusselaars bleven kalm tijdens de verlenging. Het geduld werd beloond door Frank Acheampong die twee doelpunten maakte waardoor de Mauves verder mochten naar de achtste finale.

De man van het uur

Guillaume Gillet is zeker belangrijk geweest, vooral in de goepsfase, met zijn drie doelpunten. De man van het toernooi was toch wel Frank Acheampong. Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven en kwam dan ook drie keer in het team van de Europa League.

De 22-jarige Ghanees was uitstekend in de Europese wedstrijden. Hij werd vaak ingezet als joker in de groepsfase en zette zijn stempel op de wedstrijden waar hij inviel. Hij scoorde in Monaco, maakte er twee in Athene en zorgde in Oekraine voor een sprankeltje hoop door ook te scoren. Thuis tegen Tottenham gaf de pijlsnelle vleugelaanvaller een assist en zo wist Anderlecht de winst binnen te slepen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties