Antwerp FC zet Deinze eenvoudig opzij en staat opnieuw een stapje dichter bij titel én promotie
Cédric De Volder
Cédric De Volder en Pieter De Clerck vanuit Antwerpen

Antwerp FC 3 - 0 KMSK Deinze

Antwerp FC heeft vanavond KMSK Deinze zonder pardon, zonder moeite en zonder punten terug naar Oost-Vlaanderen gestuurd. Het stamnummer één verstevigt op die manier de leiderspositie. De titel komt alweer een stapje dichterbij.

Antwerp FC kon geen beroep doen op Jens Naessens. De voormalige speler van KMSK Deinze kampt met een vervelende blessure aan de voetzool. De doelpuntenproductie van de Great Old leed er echter niet onder.

Opnieuw geen wervelend voetbal…

De oranjehemden maakten op geen enkel moment aanspraak op puntengewin op de Bosuil, maar we moeten eerlijk zijn: goed was het voetbal van Antwerp opnieuw niet. Veel balverlies, geen tempo,… Maar het zal de rood-witten worst wezen.

De wedstrijd was aan de rust eigenlijk gespeeld. Halfweg de eerste periode kopte Johanna Omolo het leer voorbij de Deinze doelman: één kans, één doelpunt. Vlak voor rust was het nog een keertje prijs. Joeri Déquevy tekende voor de 2-0 vanop de stip.

… maar wel geen moeite voor Antwerp FC

Ook na de pauze was Deinze op geen enkel moment in staat om een vuist te maken. En als de defensie dan nog een keer staat te slapen… dan kan Déquevy moederziel alleen de 3-0 voorbij een vloekende Tom Vandenberghe tikken.

Het stamnummer één voetbalde de wedstrijd rustig uit en zet zo een nieuwe stap richting Jupiler Pro League. Antwerp telt zes punten voorsprong op KAS Eupen en WS Bruxelles, al kan AFC Tubize morgen wel tot op vier eenheden naderen.