"Ik hield van Cruyff zijn persoonlijkheid"

Sean Raab
| 1 reacties
"Ik hield van Cruyff zijn persoonlijkheid"
Foto: © photonews

Bondscoach Marc Wilmots had op de persconferentie van de Rode Duivels veel lof voor Johan Cruyff. Hij was vooral fan van zijn persoonlijkheid: "Hij was een man met een visie, die niemand van hem kon afpakken."

WIlmots was erg te spreken over Cruyff zijn tijden als een coach. "Hij heeft Barcelona uitgevonden. Hij is de grondlegger van de filosofie die de ploeg tot vandaag nog gebruikt", zei Wilmots tijdens het persmoment in Brussel. "Ik ben vooral altijd fan geweest van zijn persoonlijkheid."

Hij trok zich niets aan van wie het niet met hem eens was

"Hij had een eigen visie en dwaalde daar niet van af. Daar heb ik respect voor. Hij nam met zijn ploegen risico's en speelde zeer offensief voetbal. Als toeschouwer kan je daar niet om klagen."

Niet te vergelijken

Wanneer de vraag wordt gesteld of hij in dezelfde lijn ligt als Cruyff schiet Wilmots in het defensief: "Ik vind niet dat we coaches met elkaar moeten vergelijken. Elke trainer is anders en elke trainer heeft andere middelen en andere spelers om mee te werken. Het heeft geen zin om trainers te gaan vergelijken met elkaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties