Dries Mertens speelt weinig bij Napoli, maar toch maakt hij zich geen zorgen

Sean Raab
| 0 reacties
Dries Mertens speelt weinig bij Napoli, maar toch maakt hij zich geen zorgen
Foto: © photonews

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen is Dries Mertens klaar voor de oefeninterland tegen Portugal: "Ik heb zin om te spelen, heel de ploeg is gemotiveerd."

Dries Mertens was er de afgelopen twee wedstrijden van de Rode Duivels niet bij vanwege een blessure: "Jammer dat ik toen niet kon meedoen, maar ik ben nu helemaal klaar om mezelf volledig te geven."

Weinig kansen bij Napoli

Bij Napoli komt de flankspeler dit seizoen wat minder aan de bak: "Het is jammer dat we werden uitgeschakeld in de Europa League, want ik startte altijd in dat toernooi. In de Serie A winnen we bijna elke wedstrijd dus de trainer is dan ook niet snel geneigd de ploeg te wisselen en daarom ben ik in de competitie vooral wisselspeler."

Toch moet Mertens zich geen zorgen maken: "De trainer heeft me verteld dat ik essentieel ben voor de ploeg en dat stelt me zeker gerust. Ik ben nog altijd in vorm, ik hoop dat dit weekend voor mijn land te kunnen bewijzen."

"Leuk om te horen!"

Argentijnse voetballegende Diego Maradona had lovende woorden voor de kleine Belg. "Zo'n dingen zijn wel leuk om te horen", zegt Dries. "Hij is nu eenmaal een van de beste allertijden."

Kevin De Bruyne zal wegens zijn knieblessure niet meespelen tegen Portugal, maar Mertens maakt zich geen zorgen: "We hebben echt een sterke kern. Er staan jongens klaar om de verantwoordelijk op zich te nemen en Kevin zijn rol te vervullen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties