"Wilmots moet dringend een oplossing vinden voor dat probleem"

Redactie
| 21 reacties
"Wilmots moet dringend een oplossing vinden voor dat probleem"
Foto: © Photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Tijdens de oefeninterland tegen Portugal werden een aantal pijnpunten bij de Rode Duivels blootgelegd. Volgens sommigen een reden om zich zorgen te maken, anderen relativeren. In elk geval zal het beter moeten.

Dat zag ook Eddy Snelders. In een interview met RTBF wil de analist niet dramatiseren, al geeft hij toe dat er zeker werk aan de winkel is voor Wilmots, die de nodige kritiek krijgt voor zijn (gebrek aan) tactiek.

"Het is de manier van spelen, met snelheid in het spel en de acties: daar is veel werk aan, om dat te optimaliseren... zelfs met de sleutelspelers. Ik denk dat hij binnen enkele weken een team zal klaar krijgen dat de concurrentie aan kan gaan met landen zoals Frankrijk."

Het grootste probleem is volgens Snelders dat alle ploegen zich nu zullen opstellen zoals Portugal. Dat wil zeggen: de ruimtes tussen de linies afsnijden en dan op de tegenaanval speculeren. "Voor dat probleem moet Wilmots dringend een oplossing vinden."

Snelders gaf ook zijn mening over een aantal heikele punten in de veldbezetting. In de defensie zou hij gaan voor Alderweireld en Vertonghen op de flanken en Kompany samen met Vermaelen of Lombaerts centraal.

In het middenveld zou hij opteren voor Nainggolan en De Bruyne, maar wie de derde man moet worden, ligt volgens Snelders moeilijker. Witsel of Fellaini.... "Dat hangt wat van de tegenstander af."

Over de keuze voor een diepe spits wou hij zich nog niet echt uitspreken. "Ik denk dat Lukaku momenteel titularis is, maar dat kan nog veranderen..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties