Sakho betwist zijn positief dopingresultaat niet en dit zijn de gevolgen

Maarten Pottie
| 5 reacties
Sakho betwist zijn positief dopingresultaat niet en dit zijn de gevolgen

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mamadou Sakho kwam in opspraak na een positieve dopingtest. De Franse verdediger heeft laten weten dat hij de resultaten van de test niet betwist, dat heeft gevolgen op verschillende niveaus.

De Franse international liep tegen de lamp na de Europa League-wedstrijd tegen Manchester United op 17 maart. Er werden sporen gevonden van een vetverbrandende substantie. Hij vroeg geen B-staal voor de deadline van dinsdag. Sakho wil wel verzachtende omstandigheden aanbrengen.

Liverpool weigert te reageren op de beslissing van de verdediger. De club vindt deze hele situatie een privézaak van Sakho. Zolang het onderzoek van de UEFA duurt, zal de 26-jarige verdediger non-actief blijven.

Wedstrijden zonder Sakho

De eerste belangrijke wedstrijd die Jürgen Klopp zonder zijn verdediger zal moeten spelen is de halve finale van de Europa League. Donderdag neemt Liverpool het op tegen Villarreal en de Fransman is niet mee naar Spanje. Kolo Touré, Martin Skrtel of Lucas Leiva zijn de mogelijke vervangers.

Ook het Europees kampioenschap in eigen land komt in gevaar voor de 28-voudige international. Dat hij het A-staal niet betwist, zal het proces versnellen. Moest hij een B-staal gevraagd hebben zou hij zijn straf veel later krijgen. Ploegmaat Kolo Touré liep al eens tegen de dopinglamp in 2011, hij werd zes maanden geschorst. Een gelijkaardige straf wil zeggen een EK zonder Sakho.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties