Buitenkansje voor Belgische (?) teams in Turkije: ervaren doelman komt vrij

Buitenkansje voor Belgische (?) teams in Turkije: ervaren doelman komt vrij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Turkije is er een buitenkansje te doen. Ruud Boffin, doelman van Esiksehirspor wordt één dezer dagen waarschijnlijk een vrije speler. En de Limburger lijkt de ervaren doelman die velen zoeken.

Boffin speelde sinds 2012 bij Esiksehirspor, dat dit seizoen degradeerde uit de Super Lig. De Turkse ploeg had dit seizoen veel van zijn sterkhouders laten vertrekken omwille van financiële problemen, maar wou Boffin absoluut houden. Aan het einde van het seizoen was er een dispuut met het bestuur, die hem al maanden niet meer betaald hadden.

Enorm populair

Hij werd zelfs even naar de B-kern gestuurd, wat voor veel commotie zorgde bij de fans, aangezien Boffin enorm populair is bij Esiksehirspor. Ondertussen is het financiële probleem van de baan, maar wil Boffin toch weg. Hij reisde gisteren met zijn zaakwaarnemer Gunter Thiebaut naar Turkije om een akkoord te vinden over de stopzetting van zijn contract. Er is immers iets gebroken tussen hem en de club.

De 28-jarige Truienaar gaat dus op zoek naar een nieuwe club en sluit niets uit, ook geen terugkeer naar België. In zijn topseizoen 2013-2014 liet hij 14 clean sheets noteren bij de middenmoter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties