Chelsea weet wat het van plan is met Charly Musonda

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Chelsea weet wat het van plan is met Charly Musonda
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op het EK in Frankrijk zullen we hem niet aan het werk zien, maar stilaan vraagt iedereen zich af waar Charly Musonda Junior volgend seizoen zal spelen. Onze jonge landgenoot is nog steeds eigendom van Chelsea, dat hem het voorbije half jaar aan Real Betis verhuurde.

Maar wat nu, Charly? Op een kans in het eerste elftal van Chelsea lijkt Musonda ook volgend seizoen nog niet te moeten rekenen. De concurrentie is bikkelhard en nieuwbakken trainer Antonio Conte zal in eerste instantie wellicht voor ervaring kiezen.

Een nieuwe uitleenbeert, wie weet opnieuw aan Real Betis, is dus een reële optie. “We hebben hem een jaar uitgeleend aan Betis Sevilla, waar hij de pannen van het dak speelde. Geef hem nog een seizoen en ik vermoed dat hij klaar zal zijn voor Chelsea”, aldus Chelsea-scout Piet De Visser in Knack. Het is dan ook duidelijk: over twee jaar zou Musonda écht klaar moeten zijn voor het eerste elftal van The Blues.

"We vreesden dat Musonda ondanks zijn talent te weinig atleet was om het te maken"

Piet De Visser

De Nederlandse topscout kwam ook nog eens terug op Musonda’s overgang van Anderlecht naar Chelsea. “Hij heeft toen een prima keuze gemaakt. Toen we hem namen was hij erg frêle. We vreesden zelfs dat hij ondanks zijn talent te weinig atleet was om het in de topsport te maken.”

“Dat hebben ze bij de jeugd van Chelsea goed aangepakt. Het is een beer van een vent geworden, fysiek van niemand bang. Techniek had hij altijd al met bakken”, besluit De Visser.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties