Voetballer van Virton krijgt voorwaardelijke straf nadat hij betrapt is met 58 (!) kilogram cannabis

Redactie
| 15 reacties
Voetballer van Virton krijgt voorwaardelijke straf nadat hij betrapt is met 58 (!) kilogram cannabis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Francois Mbuba, de naam zal u misschien niet meteen een belletje doen rinkelen, maar Mbuba is aan de slag bij Virton. De speler is in een slecht daglicht gekomen nadat hij in het bezit was van 58 kilogram cannabis.

Mbuba heeft een voorwaardelijke celstraf van acht maanden met uitstel gekregen na het bezit van 58 kilogram cannabis. In Roeselare werd er een verdacht voertuig gecontroleerd en daarin vond de politie 58 kilogram cannbis terug. De bestuurder - niet de speler zelf - beweerde dat hij de drugs uit een garagebox had meegenomen.

En nét die garagebox werd gehuurd door voetballer Jean-Francois Mbuba. De dief zei dat hij de drugs had meegenomen in opdracht van de ex-vriendin van Mbuba. Het gaat volgens HLN om een wraakactie omdat Mbuba met meerdere meisjes tegelijk aanpapte.

Wraakactie

De ex van Mbuba ontkent ook niet dat het om een wraakactie ging. Maar volgens haar waren de drugs wel degelijk van Mbuba. De ex krijgt een werkstraf van honderd uur, de bestuurder van de auto moet vijftien maanden de cel in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties