Wilmots krijgt 'gouden raad': "Hij komt beter tot zijn recht op die positie"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Wilmots krijgt 'gouden raad': "Hij komt beter tot zijn recht op die positie"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots lijkt nog steeds wat te twijfelen aan de manier waarop hij zijn verdediging zal invullen voor de eerste wedstrijd op het EK. Tegen Noorwegen stond Jason Denayer op de rechtsachter, maar is dat wel een goede keuze? Volgens zijn coach bij Galatasaray niet echt.

“Ik vind dat Jason het best tot zijn recht komt centraal in de verdediging”, zo zegt Jan Olde Riekerink in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Daar ligt zijn grootste kracht. Hij is sterk in het duel én hij komt er ook voetballend goed uit de verf.”

Op de rechtsachter zou Riekerink onze landgenoot niet zo snel uitspelen. "Ik zou hem daar bij Galatasaray toch niet gebruiken. Op de manier die wij spelen, vond ik niet dat Jason een plaats had rechts achterin.”

Wat verwacht Wilmots?

“Maar als je het hebt over de Rode Duivels? Ik wil de rekening van Marc Wilmots niet maken en ik wil zeker geen kritiek geven. Als hij twee of drie goede centrale verdedigers heeft, moet hij natuurlijk een keuze maken", gaat Riekerink verder.

“Veel hangt af van wat de bondscoach van een speler verlangt op die positie. Moet hij aanvallend spelen, of net niet? Moet hij vooral verdedigen? Ik verwacht bijvoorbeeld van mijn rechtsachter dat hij initiatief neemt, dat hij vooruit verdedigt én dat hij offensief zijn steentje bijdraagt. En dat profiel heeft Jason volgens mij niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties