Ibrahimovic is zichzelf: "Ik deed meer voor Frankrijk dan de president"

Olaf Rövmannen vanuit Falsterbo
| 9 reacties
Ibrahimovic is zichzelf: "Ik deed meer voor Frankrijk dan de president"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zlatan Ibrahimovic geeft zijn ongezouten mening, onder andere over Frankrijk en de Franse politiek."De Nobelprijs? Ik weet niet wie die zou kunnen winnen afgezien van ikzelf dan", aldus de immer bescheiden Zweed.

In een exclusief interview zette de Franse krant Le Monde een boompje op met Zlatan Ibrahimovic over zijn 4 seizoenen in La Douce France. Daarbij deed de Zweedse spits toch weer enkele opmerkelijke uitspraken...

Over de Franse President François Hollande: “Ik betaal hier al 4 jaar (veel) belastingen en daarmee help ik dit land. Ik heb dus al meer gedaan voor Frankijk dan hij.”.

Over zijn eigen politieke standpunten: “Ik ben niet links of rechts, ik ben overal. Ik ben een man van het volk.”. Niet slecht, Zlatan, je praat alvast als een echte politicus...

Over zijn uitspraak na de match tegen Bordeaux (hij noemde Frankrijk toen “een strontland”): “Je moet het onderscheid maken tussen het land Frankrijk en het Franse voetbal. Ik zou hier geen 4 jaar gewoond hebben als ik Frankrijk geen aangenaam land vond. Nee, ik had het toen over het Franse voetbal...”.

En tenslotte over de Nobelprijs: ”Dat is zowat de enige onderscheiding die ik nog niet gewonnen heb. Maar ik heb nog tijd. En ik zie ook niet in wie de Nobelprijs zou kunnen winnen afgezien van ikzelf dan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties