Mignolet over gebrek aan speelminuten onder Wilmots: "Ik probeer klaar te zijn, maar het is niet ideaal"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Mignolet over gebrek aan speelminuten onder Wilmots: "Ik probeer klaar te zijn, maar het is niet ideaal"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Marc Wilmots opteerde ervoor om Thibaut Courtois de drie oefenwedstrijden in aanloop naar EURO 2016 te laten spelen. Reservedoelman Simon Mignolet verzamelde zo dus weer geen speelminuten bij de Rode Duivels. "Niet ideaal", geeft Mignolet zelf toe.

“Iedereen wil spelen, hé. Dus je neerleggen bij een rol als reserve, doe je nooit. Ik hoop dat, als ik moet invallen, ik dan klaar ben. Maar het is niet ideaal, want sinds mijn laatste wedstrijd bij Liverpool heb ik geen speelminuten meer verzameld”, aldus Mignolet bij TV Limburg.

“Ik heb daar samen met de keeperstrainer (Erwin Lemmens, nvdr.) en Marc Wilmots over gesproken. De bondscoach koos in dit geval voor de automatismen in de defensie te versterken. Wat hij precies tegen mij zei, ga ik niet vertellen. Ik moet gewoon maken dat ik klaar ben om indien nodig in te vallen.”

"Ik doe er alles aan om scherp te blijven"

Toch laat de goalie van Liverpool niets aan het toeval over. “Ik doe er alles aan om scherp te blijven, zowel op als naast het veld. De andere jongens bij de nationale ploeg lachen soms met me omdat ik zelfs extra ga fitnessen. Maar ik weet dat ik klaar moet zijn, voor mocht er iets gebeuren met Thibaut.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties