Véél lof voor Rode Duivel: "Hij is een echt toptalent en klaar om een groot toernooi te spelen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
Véél lof voor Rode Duivel: "Hij is een echt toptalent en klaar om een groot toernooi te spelen"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels beschikken over een zeer getalenteerde lichting spelers. Heel wat jongens zijn titularis bij een Europese topclub, terwijl anderen onderweg zijn naar de absolute top. Neem nu bijvoorbeeld Jason Denayer.

De jonge verdediger is eigendom van Manchester City, maar speelde het voorbije seizoen op uitleenbasis bij Galatasaray. Volgens zijn coach – Jan Olde Riekerink – is Denayer een hele goeie.

“Of hij met de druk om kan? Goh, hij heeft met Galatasaray een bekerwedstrijd gespeeld voor 90.000 fans tegen Fenerbahçe, een echte heksenketel. En in die wedstrijd presteerde Jason heel goed. Dus ja: in dat opzicht is hij klaar om een groot toernooi te spelen”, aldus Riekerink in Het Laatste Nieuws.

'Jonge jongen'

Al waarschuwt de Nederlandse coach ons ook wel. “Jullie mogen niet vergeten dat hij een 'jonge jongen' is die in een heel andere omgeving is terechtgekomen. Het is wat, hoor, zo'n aanloop naar een groot toernooi. Zoiets vergt aanpassing, zowel op als naast het veld.”

“Er moeten allicht nog automatismen komen en eens die er zijn... Wees gerust: Jason is zich bewust van zijn kwaliteiten. De kritiek zal hij gemakkelijk van zich kunnen afzetten. Hij is mentaal ook enorm sterk. Een echt toptalent”, besluit Riekerink.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties