Ook Real Madrid en Bale in de penarie na Brexit

Timothy Collard
Timothy Collard
| 14 reacties
Ook Real Madrid en Bale in de penarie na Brexit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is hét gespreksonderwerp van de dag: de Brexit. En het feit dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie gaat stappen, heeft ook gevolgen voor de voetbalwereld.

Zo is de toekomst van heel wat buitenlandse voetballers in de Premier League onzeker. Het is goed mogelijk dat ze door de Brexit andere oorden moeten opzoeken. Dat kan je hier nog eens nalezen.

Maar ook voor Britse voetballers in het buitenland heeft de Brexit gevolgen. Zo maken Real Madrid en Gareth Bale zich wellicht toch al wat zorgen. Als het Verenigd Koninkrijk over twee jaar effectief uit de Europese Unie stapt, dan wordt Bale in één klap ook als een voetballer van buiten de Europese Unie bekeken.

Maximum 3 speler van buiten de EU

En laat dat in Spanje nu net een probleem zijn. In La Liga staat er een maximum op het aantal spelers van buiten de Europese Unie. Iedere club mag maximum drie zo’n spelers tellen. Real Madrid zit al aan het maximum met James Rodriguez, Casemiro en Danilo. Bale zou nummer vier – en dus de speler te veel – zijn.

Als het over twee jaar zover komt, zal Real dus knopen moeten doorhakken en één van de vier spelers laten gaan. Al kan er natuurlijk nog veel gebeuren, en het is niet gezegd dat die vier jongens over twee jaar nog in Santiago Bernabéu spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties