"Zelfs met Van Gaal, Mourinho én Preud'homme op de bank had België nog niet kunnen winnen van Wales"

Redactie
| 47 reacties
"Zelfs met Van Gaal, Mourinho én Preud'homme op de bank had België nog niet kunnen winnen van Wales"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Heel wat supporters van de Rode Duivels hadden meer verwacht van de Belgen op het EK. Maar waren die hoge verwachtingen eigenlijk wel terecht? En had een andere bondscoach het beter gedaan?

Aimé Anthuenis denkt alvast van niet. Tegenover De Zondag neemt hij het op voor Wilmots, al geeft hij ook toe dat het moeilijk wordt voor de bondscoach om verder te doen.

"Hij is beschadigd door de media en hij had mollen in zijn selectie. Na vier jaar is het ook wel tijd voor een nieuwe wind. Maar pas op: Wilmots weet zelf ook wel dat het moment gekomen is om te gaan", aldus Anthuenis.

Volgens de voormalige bondscoach wordt zijn opvolger geen Belg. Maar wie het ook wordt, hij verwacht dat die een erg moeilijke opdracht krijgt en dat het lastig wordt om even goed te doen als Wilmots.

“Zelfs met Van Gaal, Mourinho én Preud’homme op de bank had België nog niet kunnen winnen van Wales. Met de verdediging die toen gespeeld heeft, kan geen enkele trainer een halve prijs pakken", zo klinkt het.

"De nationale ploeg is overroepen" - Aimé Anthuenis

Anthuenis vindt sowieso dat er niet zoveel talent is bij de Rode Duivels als vaak gezegd wordt. "Ik vind dat België slechts over drie spelers van wereldklasse beschikt: Courtois, de Bruyne en Hazard. Analisten die zeggen dat we een superteam hebben, overdrijven. De nationale ploeg is overroepen."

Toch heeft Anthuenis nog goede raad voor de toekomstige bondscoach. "De opvolger van Wilmots zal lessen moeten trekken uit de voorbije vier jaar. Concreet: oefenen op standaardsituaties en zorgen dat de ploeg verschillende tactische varianten kan spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties