Antwerp-spelers raken betrokken bij vechtpartij in Nederland, twee jongens werden aangehouden

Redactie
| 76 reacties
Antwerp-spelers raken betrokken bij vechtpartij in Nederland, twee jongens werden aangehouden
Foto: © Photonews

Wat een mooie afsluiter moest worden van de Nederlandse stage, is voor Royal Antwerp FC op een sisser uitgedraaid. Twee spelers en een clubmedewerker raakten in de uitgaansbuurt van Venlo betrokken in een vechtpartij.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging de spelersgroep iets drinken op de Parade, een bekende uitgaansstraat in Venlo, om de oefenstage af te sluiten. Daar liep het grondig fout meldt Gazet van Antwerpen.

Toen iemand van de spelersgroep in discussie ging met een lokale jongere, gingen de poppetjes aan het dansen. Enkele spelers en een betrokkene van de club moesten tussenbeide komen. Volgens de lokale politie werd de zestienjarige uit Venlo geslagen door enkele mensen uit de Antwerp-groep. Verder kreeg een agent een slag in het gezicht van een 48-jarige clubmedewerker.

Verantwoording voor de politierechter

Die laatste werd meteen aangehouden. Na een analyse van de camerabeelden werden zaterdagmorgen ook twee spelers in het hotel aangehouden, een 28- en 29-jarige Belg. Wie de betrokkenen zijn, wordt voorlopig niet vrijgegeven, aldus de krant nog. Ze kregen alle drie een dagvaarding om zich binnenkort te verantwoorden voor de politierechter in Nederland.

Inmiddels reageerde Antwerp kort op de gebeurtenissen van afgelopen vrijdag: "Het spreekt voor zich dat we het incident sterk betreuren en alle geweld ten strengste veroordelen. Leden van de club hebben een voorbeeldfunctie. We zullen dan ook onze volledige medewerking aan de politie van Venlo verlenen." Eén speler gaf toe actief betrokken te zijn geweest en is intussen disciplinair geschorst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties