Oververdiende eerste driepunter Antwerp na resem gemiste kansen

Caroline Tonnelier en Dirk Pieters vanuit Bosuil
| 31 reacties

Antwerp kon op de openingsspeeldag niet winnen van Cercle Brugge en had dus meteen iets recht te zetten voor eigen publiek. En dat deed The Great Old.

Voor de partij tegen Roeselare rekende Vanderbiest niet op Fabien Camus en Tuur Dierckx. Stallone Limbombe stond als vervanger van de geblesseerde Jordan Remacle wel in de basis. Ook Omolo maakte zijn opwachting in het elftal, in plaats van de geschorste Ndiaye.

Beide ploegen begonnen uitstekend aan de wedstrijd in een volgelopen Bosuilstadion. Roeselare kreeg al meteen een enorme kans, maar Grisez besloot te zwak op Kudimbana. Ook aan de overkant had Stallone Limbombe altijd moeten scoren, maar zijn knal ging hoog over. Iets voor het kwartier kwam Antwerp op voorsprong via Biset, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Resem gemiste kansen

En het bleef kansen regenen. Kehli liet op aangeven van Lecompte een enorme kans liggen en Kudimbana moest amper één minuut later weer aan het werk op een kopbal van Seoudi. Achteraan was het kaas met gaten bij Antwerp, dat tot overmaat van ramp ook nog Dom zag uitvallen met een blessure. In zijn plaats kwam Alexander Corryn.

Antwerp nam de wedstrijd nadien echter definitief in handen. Met kansen voor Colpaert, Limbombe en Omolo had de thuisploeg ook al lang moeten scoren, maar het bleef 0-0 aan de rust.

Meer van dat in de tweede helft

In de tweede helft leken we hetzelfde spelbeeld te krijgen: kansen missen. Hairemans schoot onbegrijpelijk over en ook Limbombe liet een enorme kans liggen. Top op het uur: het was diezelfde Limbombe die de Bosuil deed daveren. Hij schoot door heel wat benen de 1-0 tegen de netten.

Tweede noodgedwongen wissel

Met nog twintig minuten te spelen viel Kudimbana geblesseerd uit: de tweede noodgedwongen wissel voor de thuisploeg. Debaty was zijn vervanger. Bij beide ploegen was duidelijk alle energie op. Antwerp kreeg nog heel wat kansen op de counter, maar vergat het telkens af te maken en zo eindigde de wedstrijd op 1-0.

Een oververdiende eerste zege dus voor de mannen van Fred Vanderbiest; maar net als vorig seizoen lijkt efficiëntie voorlopig toch het probleem bij de titelfavoriet.