Vraag van journalist staat Guardiola niet aan: "Heb jij in La Liga gespeeld?"

Redactie
| 3 reacties
Vraag van journalist staat Guardiola niet aan: "Heb jij in La Liga gespeeld?"
Foto: © Photonews

Manchester City speelt volgende week tegen Barcelona in de Champions League. Een speciaal duel voor Pep Guardiola dus, want bij de Catalanen kende hij zijn grootste successen. Een journalist blikte dit weekend al vooruit, maar wel met een vraag die Guardiola niet aanstond.

De journalist vond het een nadeel omdat de intensiteit in de Premier League hoger ligt en City dus veel meer energie zou verspeeld hebben. “Ik hoor veel over de intensiteit van de Premier League, maar niemand van jullie heeft op een veld in La Liga of de Bundesliga gestaan om de verschillen in intensiteit te kennen. Misschien is het probleem voor deze competitie eerder het aantal wedstrijden, want ook in andere competities is de intensiteit gewoon hoog. In Duitsland is de intensiteit enorm.

"Je moet respect hebben voor de andere competities. We spelen in Engeland meer wedstrijden, maar ook in bijvoorbeeld Italië is de intensiteit buitengewoon hoog. Maar het klopt dat iedere competitie zijn eigen kenmerken heeft", reageerde Guardiola.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties