Het grote probleem van Anderlecht: te weinig kwaliteit op links en rechts

Het grote probleem van Anderlecht: te weinig kwaliteit op links en rechts
Foto: © photonews

Anderlecht draait niet ondanks een hele hoop spelers die het verschil zouden moeten kunnen maken. Het probleem lijkt te zijn dat die allemaal centraal rondlopen, want de vleugels zijn gedecimeerd en in sommige gevallen gewoon niet goed genoeg.

Het lijstje geblesseerden van jongens die op de flank kunnen spelen is redelijk indrukwekkend: Andy Najar, Dennis Appiah, Uros Spajic, Ivan Obradovic, Alexander Chipciu. En dan brengen Diego Capel en Massimo Bruno nog niet wat er van hen verwacht wordt. "Zelfs de vervangers van onze flankverdedigers zijn geblesseerd", klinkt het in Anderlecht.

Sowah was pas bedoeld om volgend seizoen minuten te maken

En zou daar niet het grote probleem kunnen liggen op dit moment? Emmanuel Sowah wordt voor de leeuwen gegooid terwijl er voor hem een carrièreplanning werd opgemaakt waardoor hij pas volgend seizoen stilaan minuten zou moeten pakken. De 18-jarige Ghanees is momenteel geen afgewerkt product en dat zie je er ook aan.

Obradovic? Die blijft maar bij de beloften spelen.

Tactisch en technisch is er nog het één en ander aan bij te schaven. En voor zijn landgenoot aan de andere kant is het al helemaal een hel. Verdedigend kan Acheampong nog redelijk wat oplossen met zijn snelheid, maar offensief brengt hij niets bij. Acheampong is op zijn best als hij de ruimte kan ingestuurd worden, maar een degelijke voorzet heeft hij nog steeds niet. En tja, Obradovic, dat weten we gewoon niet waarom die niet gebruikt wordt.

Capel komt naar binnen, net als Hanni

Capel op rechts is dan weer ver verwijderd van het niveau dat hij tien jaar geleden haalde. Tegen Waasland-Beveren ging hij geen enkele keer buitenom... Voor de centrale spelers wordt het zo wel heel moeilijk, want ze hebben niemand op de flanken die echt aanspeelbaar is in de diepte. Hanni komt immers ook liever zijn bal in de voeten vragen.

En dat lijkt momenteel wel het probleem van paars-wit te zijn: te weinig kwaliteit op links en rechts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties