Hazard is weer top en... ambitieus: "Wil op de lijst van de Gouden Bal staan, en niet zomaar één van de 23 zijn"

Redactie
| 0 reacties
Hazard is weer top en... ambitieus: "Wil op de lijst van de Gouden Bal staan, en niet zomaar één van de 23 zijn"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eden Hazard groeit bij Chelsea opnieuw naar zijn allerbeste niveau toe. De Rode Duivel scoorde in vier opeenvolgende wedstrijden voor zijn club en beseft ook zelf dat het goed met hem gaat.

Door zijn mindere seizoen op clubniveau, is er dit jaar geen spoor van Hazard op de lijst met genomineerden voor de Gouden Bal. Iets wat blijkbaar toch is aangekomen bij onze landgenoot… Op termijn wil Hazard opnieuw een vaste waarde zijn op die lijst, en veel meer dan dat.

“Vorig seizoen was ik niet goed, dus het is normaal dat ik niet op de lijst met genomineerden voor de Gouden Bal sta. Maar ik wil graag terug op die lijst staan en doe er dan ook alles aan. Ik wil niet één van de 23 kanshebbers zijn, ik wil in de top vijf staan. Dat niveau wil ik halen”, vertelde Hazard in de Engelse pers.

"Vorig jaar speelde ik voor het eerst in mijn carrière niet op topniveau. Misschien was ik moe"

“Ik probeer opnieuw de speler te zijn die ik twee seizoenen geleden was. Ik probeer net te spelen zoals ik een kind was. Ik geniet weer van het voetbal, mijn positie is een beetje anders als voorheen, ik kom meer in het centrum. Het geeft me meer vrijheid en momenteel loopt het gewoon goed.”

Verklaringen voor zijn tegenvallende seizoen van vorig jaar vinden, is niet makkelijk. “Ik weet niet waarom het niet liep. Ik ga ook geen excuses zoeken. Voor het eerst sinds ik mijn carrière startte, was ik niet op topniveau. Misschien was ik moe. Mentaal of fysiek. Ik weet het niet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties